Zsidók gyilkolására fordítják az amerikai segélyeket a palesztinok

A Palestinian Media Watch (PMW) szerint a Palesztin Hatóságnak nyújtott amerikai támogatás növekedése az izraeliek elleni támadások növekedéséhez vezetett.

A nonprofit izraeli intézet, amely a palesztin társadalmat kutatja, aggasztó kapcsolatot talált a Palesztin Hatóságnak nyújtott amerikai támogatás és az izraeliek elleni halálos terrortámadások között.

A Palesztin Média a héten közzétett egy tanulmányt, amely az amerikai kongresszusi kutatószolgálat által közzétett időszakos jelentésekből származó statisztikákat elemezte 2011-től (az évtől, amikor a nonprofit szervezet leleplezte a Palesztin Hatóság terrorizmusért fizető, gyilkosságokért fizető politikáját) 2022-ig.

Megállapította, hogy

amikor a Palesztin Hatóságnak nyújtott támogatás csökkent, például a Trump-adminisztráció idején, az izraeliek elleni támadások is csökkentek. Amikor azonban a támogatás magas volt, például az Obama- és most a Biden-kormányzat idején, több izraelit öltek meg.

A Palesztin Hatóságnak nyújtott amerikai támogatásnak három típusa van: a Gazdasági Támogatási Alap, a Nemzetközi Kábítószer-ellenőrzési és Rendészeti Alap, valamint az Egyesült Nemzetek Palesztin Menekülteket Segélyező és Munkaközvetítő Ügynökségének (UNRWA) nyújtott amerikai támogatás.

Az Obama-kormányzat 2009 és 2017 között 6,4 milliárd dollárnyi támogatást nyújtott a Palesztin Hatóságnak. Ez idő alatt 140 izraeli és Izraelben tartózkodó külföldi halt meg terrortámadásban, átlagosan 17,5 évente.

Trump kivérezteti az ENSZ palesztinokat segítő szervezetét

Pénzügyi gondjai vannak a palesztin menekülteket segítő ENSZ-szervezetnek, mivel az Egyesült Államok tavaly megvonta tőle a támogatását.

A következő négy évben a Trump-adminisztráció fokozatosan csökkentette a palesztinoknak nyújtott támogatást, mindössze 670 millió dollárra. Ebben az időszakban 42 izraeli és külföldi halt meg palesztin terrortámadásokban, átlagosan 10,5 ember évente.

A Biden-kormányzat 2021. januári hivatalba lépése óta a Palesztin Hatóság egymilliárd dollárnyi támogatást kapott. Ez idő alatt 46 izraelit és külföldit öltek meg, átlagosan 23-at évente.

Idén januárban és februárban, amikor a Palesztin Hatóságnak nyújtott amerikai támogatás változatlanul folytatódott, 14 izraeli és külföldi halt meg palesztin terrortámadásokban.

Maurice Hirsch, a PMW jogi stratégiákért felelős vezetője elmondta:

„Az összefüggés szintén éves szintű. Abban az évben, amikor kiterjedt gazdasági segély folyik a palesztinoknak, nő a támadások száma – és fordítva. A palesztinok az amerikai támogatást, amennyiben az pénzügyi támogatásban nyilvánul meg, a terrorizmus és az izraeliek meggyilkolásának jóváhagyásaként értelmezik.

Hozzátette:

„Az amerikai támogatás látszólag a béke előmozdítását szolgálja, de a gyakorlatban a palesztinok a támogatást a terrorizmus előmozdításának lehetőségeként értékelik. Miközben az USA segélye szabadon ömlik a palesztinoknak, a palesztin terroristák feljogosítva érzik magukat, hogy izraelieket gyilkoljanak. Csak akkor fogják a palesztinok megérteni, hogy a terrorizmus nem kifizetődő, ha az USA erkölcsi tisztánlátásról tesz tanúbizonyságot, és leállítja a támogatást.”

Biden nem gondolja komolyan a palesztin terrorizmus elleni fellépést

Bár az amerikai kormány elítélte a 27 éves amerikai palesztin terroristák általi meggyilkolását, Biden állítása, hogy ellenzi a palesztin terrorizmust igen üresnek tűnik.