Trump kivérezteti az ENSZ palesztinokat segítő szervezetét

Pénzügyi gondjai vannak a palesztin menekülteket segítő ENSZ-szervezetnek, mivel az Egyesült Államok tavaly megvonta tőle a támogatását – jelentette be hétfőn az UNRWA vezetője egy jordániai sajtótájékoztatón.

Pierre Krähenbühl, a szervezet főbiztosa közölte, hogy az idei teljes költségvetésük 1,2 milliárd dollár, de ebből csak annyit sikerült összegyűjteni, amennyi az UNRWA kiadásait május végéig fedezte, így most már deficitben vannak.

Kérte az adományozókat, hogy utaljanak át nagyobb összegeket, mint tavaly.

A szervezet egyebek között 700 iskolát és olyan egészségügyi intézményeket támogat, amelyeket évente 8,5 millióan keresnek fel, és ezen felül más feladatai is vannak.

A szervezet Jordániában, Júdeában és Szamáriában, a Hamász terrorszervezet által uralt Gázában, Libanonban és Szíriában tevékenykedik.

Krahenbuhl közölte, hogy június 25-én adományozó konferenciát rendeznek New Yorkban.

Az Egyesült Államok kivonulása után a legnagyobb hozzájárulást az Európai Unió és Szaúd-Arábia adja.

Az UNRWA, hivatalos nevén az Egyesült Nemzetek Közel-keleti Segélyező és Munkaközvetítő Hivatala a Palesztin Menekültek Számára 1949-ben jött létre, miután a frissen létrejött Izrael legyőzte az elpusztítására törő arab államokat, és ennek következményeként több százezer arab menekült hagyta el a régiót.

Zsidók százai készülnek alijázni, hogy Trump-magaslaton lakhassanak

Elárasztotta a kanadai és amerikai zsidók érdeklődése a helyi önkormányzatot, mert mind a Golánon most létrehozott Trump-magaslaton szeretnének lakni.