Budapestre jön a bécsi Lauder Business School

A Maimonidész Angol-Magyar Kéttannyelvű Gimnázium operatív igazgatója Szilánk Zsuzsa egy nagy sikerű programsorozatot indított útjára tavaly decemberben, melyen külföldi és hazai felsőoktatási intézményeket mutatnak be a fiataloknak és szüleiknek, hogy így is segítsenek megtalálni a gyermekeknek a legmegfelelőbb iskolát — tudósít a zsido.com.

A sorozaton belül meghívást kap az éppen adott tanintézet vezetője, aki személyesen mondja majd el oktatási rendszerük felépítését és ad tájékoztatást a szakokkal kapcsolatban is.

„Kivételes lehetőségben van része minden hazánkban élő továbbtanulni vágyó diáknak, hiszen havi rendszerességgel

érkeznek a világ minden tájáról zsidó fenntartású egyetemek vezetői, hogy intézményeiket bemutassák minden aspektusból. Olyan egyetemeket hívunk meg, melyek kiemelkedő ösztöndíj-programokat kínálnak, így tényleg csak a fiatalokon múlik, merre veszik az irányt az érettségi után”

– mondta el Szilánk Zsuzsa.

Az elmúlt három – a Maimonidészben megrendezett – iskolabemutató rendkívül népszerű volt a zsidó fiatalok és szüleik körében. Sokan szeretnének külföldön tanulni és mindezt zsidó kereteken belül, ebben is ad iránymutatást a maimós sorozat.

„Minden várakozásomat felülmúlta a program iránti érdeklődés, nagyon örülök, hogy rengeteg nem-maimós fiatal is eljött az eddigi előadásokra és így segíthetünk nekik megtalálni az irányt a zsidó továbbtanulás felé. Már most van három diák, akik a programunkon találkoztak a külföldi egyetemekkel és velük folytatják tovább megkezdett tanulmányaikat. Boldogság számomra, hogy felkutathatom és megismerhetem ezen iskolák lehetőségeit, mert fontos a zsidó gyerekek, zsidó edukációs szisztémában való elhelyezése. Úgy vélem, ezen múlik hazánkban a zsidó jövő. Az általam vezetett intézmények pedig lehetőséget adtak arra, hogy teljes bizonyossággal lássam, rendkívül fontos a zsidó oktatás már egészen pici kortól.”

-tette hozzá az igazgatónő.

Elengedhetetlen, hogy a továbbtanulni vágyók belelássanak a külföldi zsidó iskolák tanmenetébe és életébe is, ebben egyedülálló segítséget nyújt a Maimonidész Gimnázium. A programsorozat többlépcsős, havonta egy külföldi és egy magyar egyetemet lát vendégül a gimnázium. A világ minden tájáról érkeznek meghívott iskolák: amerikai, európai és izraeli intézmények is fogják képviseltetni magukat. Remek alkalom ez a diákoknak és a szülőknek egyaránt, hogy bepillantást nyerhessenek a külföldi zsidó fenntartású intézményekbe.

„Minden szülőt szeretettel várunk, illetve nagyon szeretném ha a hazai összes zsidó szervezet támogatna minket ebben a projektben és lehetőséget biztosítana diákjai számára, hogy eljöhessenek hozzánk a bemutatkozó napokra. Úgy vélem, ez egy óriási lehetőség minden zsidó fiatal számára, hogy közelebb kerüljenek a külföldi továbbtanulás lehetőségeihez.”

– tette hozzá a Maimonidész igazgatónője.

A harmadik alkalommal bemutatkozó intézmény: Lauder Business School – Bécs
Időpont: 03. 08. 16:30
Helyszín: Maimonidész Gimnázium
Regisztráció: [email protected]

A sorozatban a Yeshiva University és Milwaukee Wisconsin után, a Milton Friedman Egyetem, a Lauder Business School, majd a Touro University kap még szót.

Nemzetközi egyetemek mutatkoznak be a Maimonidész Gimnáziumban

Az esemény első részére december 13-án 17 órakor kerül sor a Maimonidész Gimnáziumban, melyen a Yeshiva University mutatkozik be.