45 évet kapott a saját bajtársai megölését tervező amerikai közlegény

Az amerikai hadsereg egy volt katonáját 45 évnyi börtönbüntetésre ítélték, amiért egy törökországi amerikai katonai bázison társai megölését tervezte.

A most 24 éves Ethan Melzer, aki a O9A nevű neonáci, dzsihádpárti (!) csoport tagja volt, az igazságügyi minisztérium szerint a törökországi bázisának megtámadására és katonatársai megölésére irányuló terve érdekében érzékeny információkat szolgáltatott a szélsőséges csoportoknak.

Az ügyészek szerint Melzer motivációja a támadásra az volt, hogy egy sok áldozattal járó eseményt idézzen elő, ami egy újabb háborút robbantana ki a Közel-Keleten, „végső soron pedig egy faji háborút, hogy előmozdítsa a fehér felsőbbrendűséggel kapcsolatos küldetését” és a nyugati civilizáció bukását.

Júniusban Melzer már bűnösnek vallotta magát amerikai katonák elleni gyilkossági kísérletben, terroristáknak nyújtott anyagi támogatásban és nemzetvédelmi információk illegális továbbításában.

„Sajnálom, és megbántam minden egyes dolgot, amit tettem”

– mondta még tavaly.

Az O9A tagjai erőszakos, neonáci, antiszemita és sátánista nézeteket vallanak, és az ügyészek szerint csodálják a nácikat, köztük Adolf Hitlert, csakúgy mint az iszlám dzsihádistákat, mint Oszama bin Laden iránt.

Eli Hazan: Budapest Európa legbiztonságosabb helye a zsidók és izraeliek számára

Nem ismerek „neonácikat ” és „antiszemitákat”, akik ennyire támogatták volna az izraeli és zsidó népet – írta magyarországi látogatása után a Likud külügyi igazgatója.