Céges hidzsábot is biztosít dolgozóinak a British Airways

A British Airways bemutatta új egyenruhakollekcióját, amely a női személyzet tagjainak új lehetőségeket is kínál, köztük a hidzsábot és a kezeslábast is.

Az világ egyik legnagyobb légitársasága centenáriumi ünnepségének részeként a brit divattervezőt, Ozwald Boatenget bízta meg új egyenruhái tervezésével.

A 20 év után először frissített kollekciót idén tavasztól a légitársaság több mint 30 ezer utaskísérője, pilótája és repülőtéri személyzete fogja viselni; a korábbi ruhákat Julien MacDonald a 2000-es évek elején tervezte.

Boateng egy nyilatkozatban elmondta, hogy „az egyenruhák megtervezése hatalmas feladat volt. Az egyik fő célom az volt, hogy olyasmit hozzak létre, ami a légitársaság munkatársaihoz és a számukra szól. Valamit, ami inspirálja őket, hogy büszkén végezzék a munkájukat, és ami a legfontosabb, hogy érezzék, hogy látják és hallják őket.”

„Bár a légitársaság szilárd örökséggel rendelkezik, elengedhetetlen, hogy támogassuk a változás és a transzcendencia friss narratívájának megteremtését, miközben megőrizzük az időszerűséget”

– tette hozzá Boateng.

British Airways x Ozwald Boateng | Our New Uniform

British Airways has unveiled a new uniform for the first time in nearly 20 years. Designed by British Savile Row fashion designer and tailor Ozwald Boateng, OBE, the new uniform takes inspiration from our people and the experience of flight. #BritishAirways #ABritishOriginal

Sean Doyle, a British Airways vezérigazgatója elmondta, hogy „az egyenruha a British Airways márka ikonikus megjelenítése, a jövőnkbe repít, a modern Nagy-Britannia legjavát képviseli, és segít abban, hogy hamisítatlan brit szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek” — számol be az i24.

Magyarország az egyik legbiztonságosabb európai ország a zsidó közösség számára

Ezt szakértők állították a Danube Institute kutatói által szerkesztett „Antiszemitizmus Magyarországon: hiedelmek és valóság” címmel megjelent könyv bemutatóján.