„A terroristák halálbüntetéséről szóló törvény megnyitja a pokol kapuit”

Palesztin arab tisztségviselők figyelmeztetnek a terroristákra kiszabható halálbüntetésről szóló törvény jóváhagyásának következményeire, amelyet szerdán előzetes olvasatban a Knesszet plénuma 55 támogatással, 9 ellenzéssel szemben szavazott meg.

A Hamászhoz kötődő Al-Risala hírportálnak adott interjúban a terrorszervezet egyik tisztviselője azt mondta, hogy

„ha a megszálló cionista rezsim végrehajtja a döntését, akkor megnyitja a pokol kapuit, és olyan intifádával fog szembenézni, amely gyökerestül felforgatja a létezését, és rá fog jönni, hogy történelme legostobább lépését tette, amikor meglátja a katonái és telepesei holttestét tartalmazó zsákokat”.

A közlemény szerint:

„Allahra esküszünk, hogy ez a döntés a legnagyobb katasztrófa lesz a cionista) entitás életében”

A Hámász illetékese hozzátette:

„A döntés végrehajtása azt jelenti, hogy lázadást indítunk, amely mindent feléget a megszállás talpa alatt”, és hogy „a megszállás nem hagyott más választást, mint hogy nyílt konfrontációt kezdeményezzen”.

A Hamász terrorszervezet kijelentette, hogy a törvényjavaslat kísérlet

a palesztinai arabok elleni „gyilkos akciók” legalizálására, és „bűnös rasszista intézkedés, amely a fasiszta kormány szemléletét tükrözi”.

A Hamász azt is hangsúlyozta, hogy a „hidegvérrel végrehajtott helyszíni kivégzések politikájának folytatása nem fogja terrorizálni a palesztin népet, amely folytatja ellenállását”.

A törvényjavaslatot benyújtó Ocmá Jehudit párt vezetője, Itámár Ben Gvir belbiztonsági miniszter szerint „ha nem léptetjük életbe ezt a törvényt, akkor nem viselkedünk emberségesen gyermekeinkkel, a családjainkkal szemben”.

„Az államalapítás óta a terroristák zsidókat gyilkolnak, csak azért, mert zsidók.” – mondta.

A javaslat szerint halálbüntetést kaphatna az a terrorista, akit rasszista indítékkal elkövetett gyilkosságért ítélnek el, olyan cselekményekért, amelyek célja Izrael állam és a zsidó nép károsítása.

Merényletet terveztek az izraeli belbiztonsági miniszter ellen

Egy izraeli arab terroristát vettek őrizetbe, aki Itamar Ben Gvir ellen tervezett merényletet.