Merényletet terveztek az izraeli belbiztonsági miniszter ellen

Letartóztattak egy jeruzsálemi arab lakost, akit azzal gyanúsítanak, hogy a muzulmán szent hónap, a ramadán idején merényletet tervezett Itamar Ben-Gvir izraeli nemzetbiztonsági miniszter ellen.

Az izraeli 13-as csatorna híradójának beszámolója szerint a gyanúsított információkat gyűjtött Ben-Gvir tevékenységéről, és azt tervezte, hogy rendőrségi rendszámtáblákat lop el, hogy megtámadja őt a Templom-hegy környékén.

A gyanúsított külföldön terrorista elemekkel is találkozott, és pénzt kapott tőlük, hogy segítsenek neki a merénylet végrehajtásában.

A rendőrség általi kihallgatása során

a gyanúsított beismerte, hogy Ben-Gvir meggyilkolását és holttestének ellopását azért tervezte, hogy tárgyalásokat folytasson és alkudozzon az izraeli börtönökben lévő terroristák szabadon bocsátásáról.

Ben-Gvir a terv leleplezése után azt mondta:

„Köszönöm a biztonsági erők és a rendőrség tagjainak, akik megvédtek és vigyáztak az életemre. Nem hagyom magam elriasztani az ellenem irányuló kísérletektől, és továbbra is a jobboldali és erős biztonságpolitikáért fogok küzdeni, hogy legyőzzük a terrorizmust, és visszaadjuk a biztonságot és a kormányzást az utcákon”.

Újabb terrorgyanús lövöldözés történt Izraelben

Egy 25 éves férfi súlyosan megsebesült egy feltételezett terrorista lövöldözésben a Holt-tenger és Jerikó közötti Beit HaArava csomópontnál hétfő délután.