Trump volt alelnöke is hamarosan ringbe szállhat az elnökjelöltségért

A volt amerikai alelnök szerint még van egy kis ideje, mielőtt döntést kell hoznia a 2024-es elnökjelöltségről.

Mike Pence volt amerikai alelnök pénteken azt mondta, hogy „tavaszig” döntést hoz arról, hogy 2024-ben megpályázza-e az elnöki tisztséget, és utalt arra, hogy ígéretet tesz arra, hogy támogatja a republikánusok esetleges jelöltjét, ha ennek feltétele az előválasztási vitákon való részvétel.

„Ha én leszek a jelölt, biztos vagyok benne, hogy teljesíteni fogom a vitákra vonatkozó bármilyen követelményt” – mondta Pence az NBC Newsnak adott exkluzív interjújában.

Ami az időzítést illeti, Pence elmondta, hogy van még egy kis ideje, mielőtt döntést kell hoznia.

Pence korábban már többször utalt arra, hogy szándékában áll megpályázni a republikánus jelöltséget.

A múlt héten Pence határozottan utalt arra, hogy hamarosan bejelenti indulását a republikánus elnökjelöltségért, amikor Iowában újságíróknak azt mondta, hogy Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzónak, aki hivatalosan is beszállt a 2024-es versenybe, „hamarosan társasága lehet”.

Időzítését megnehezítheti Jack Smith különleges ügyész Donald Trump volt elnök ellen indított vizsgálata. Smith egy szövetségi bírótól azt kéri, hogy kötelezze Pence-t, hogy tanúskodjon az esküdtszék előtt Trump 2021. január 6-i, a 2020-as választások eredményének megváltoztatására irányuló törekvéséről.

„Hagyom, hogy az eljárás lezajlódjon, és a jogászunkkal együttműködve biztosítjuk, hogy azt tegyük, amit mindig is tettünk, vagyis tartsuk be az alkotmányt”

– mondta Pence az NBC Newsnak.

Amerika köszöni szépen, de nem kér Trumpból és Bidenből 2024-ben

Az amerikaiak többsége elégedetlen vagy dühös lenne, ha bármelyikük megnyerné az elnökválasztást.