Ezért álltam ki a Tinder-svindler mellett — interjút adott az izraeli modell

Kate Konlin a BBC-nek adott interjújában nyíltan beszél a Simon Levievvel való bántalmazó kapcsolatáról, amelynek az lett a vége, hogy feljelentette a rendőrségen, miután a férfi meglökte és megvágta a lábát.

Simon Leviev, az elítélt szélhámos és a Netflix „Tinder Swindler” című dokumentumfilmjének alanya egy videót küldött a BBC-nek, amelyben akkori barátnőjét, Kate Konlin izraeli modellt hibáztatta, amiért hazudott a kapcsolatukról.

„Természetesen hazugnak nevezne engem” – mondta Konlin a BBC-nek, reagálva az őt ért vádakra, amelyeket Leviev fogalmazott meg vele szemben.

„Minden nőt hazugnak nevezett, aki ellene szólalt fel. Nem akarja, hogy elmondjam az érzelmi bántalmazásom történetét”.

Az izraeli modell története tökéletesen egybecseng a számtalan másik nőével, akik közül sokan a dokumentumfilmben lelepleződtek.

Shimon Heyada Hayut (aki jogilag Simon Levievre változtatta a nevét) kezdetben az Instagramon kereste meg Konlint.

Leviev elkísérte őt modellfotózásokra, kitakarította az otthonát, hosszú és szeretetteljes hangos üzeneteket küldött neki, és hamar a barátai közé került. Konlin a kapcsolatuk kezdeti szakaszát „szerelmi bombázásként” írta le, állítása szerint a férfi „megszállottan” viselkedett. A mézeshetek szakasza után azonban Leviev elkezdte kritizálni a lány külsejét, eltávolodott a barátaitól, és egyszerre több ezer dollárt kért kölcsön.

Tinder Swindler’s ex-girlfriend on why she stood by her ‘abusive ex’ – BBC News

When Netflix’s documentary, the Tinder Swindler, came out in February 2022, Simon Leviev’s girlfriend stood by him. Now she says she felt she had no choice, because she was under his emotional control. The Tinder Swindler, which became Netflix’s most-watched documentary in 90 countries when it was released, alleged that Simon Leviev had conned women he met on the Tinder dating app out of about $10m.

Az egyik hangfelvételen, amelyet Konlin küldött a BBC-nek, Leviev kiabálva hallható, ahogy elmagyarázza, miért nem tudja visszafizetni neki: „Kate, én milliomos vagyok! És ez tény. Jelenleg elakadtam. Megértetted? Megakadtam! Érted ezt az elcseszett agyaddal? Az a madáragyad. Megrekedtem, Kate. Nem loptam tőled. Saját akaratodból adtad nekem. Kölcsönadtad nekem. Megrekedtem, ennyi az egész.”

Bár még csak 23 éves, Konlin már nemzetközi modellként szerzett magának hírnevet, aki a Vogue Japan, a Grazia Italy és a Wallpaper magazin címlapján szerepelt az Egyesült Királyságban. A BBC-nek elmondta, hogy anyagilag biztonságban volt, ezért a férfi kihasználta a sebezhetőségét.

Konlin bevallotta, hogy megnézte a Netflixen a The Tinder Swindler-t miközben a férfi mellett ült a kanapén, és úgy érezte, el kell fogadnia a férfi verzióját az eseményekről.

Ahogy a kapcsolat egyre manipulatívabbá vált úgy döntött, hogy elhagyja, miután az egyik vitájuk elfajult.

Amikor elkezdte összepakolni a holmiját, a vita tettlegességig fajult, és Leviev meglökte Konlint, és megvágta a lábát egy durva élű lépcsőfokon – osztotta meg a nő. Csak ekkor állt le a veszekedés, és Konlin hívta a mentőket, miközben Leviev azt kiabálta, hogy semmi baja nem történt.

Miután kórházba került, feljelentést tett Leviev ellen a rendőrségen. Konlin ma már képes megnyílni a történetével kapcsolatban, és azt mondja, hogy „erősebb és szebb”, mint amikor a férfival volt.

A The Tinder Swindler megjelenése után modellkarrierje ismét beindult.

A „Tinder-svindler” Izrael PR katasztrófája

A világhírű szélhámos viszont háborítatlanul él egy puccos Tel Avivi lakóparkban, és egy Bentley volánjánál örvendezik a Netflix dokumentumfilm sikerének.