Mesterséges intelligencia írta beszédet adott elő egy izraeli politikus

Sharren Haskel képviselő mesterséges intelligencia által írt beszédet olvasott fel a Knesszetben, amelyben az ország megosztottságára figyelmeztetett az igazságügyi reformtervek miatt.

A Nemzeti Egységpárt képviselője, Sharren Haskel történelmet írt, miután ő lett az első képviselő, aki olyan beszédet olvasott fel a Knesszetben, amelyet a ChatGPT mesterséges intelligencia chatbot írt.

A beszédet a mesterséges intelligencia annak az utasításnak megfelelően írta, hogy írjon beszédet a nemzet megosztottságának veszélyéről, a megosztottság okairól és a megoldás módjairól.

„A nemzet megosztottságának hatása az izraeli társadalom minden szintjén érezhető. A cinizmus és az apátia érzését kelti a polgárokban, akik úgy gondolják, hogy nem hallatják a hangjukat…

Ez a politikai rendszerbe vetett közbizalom teljes elvesztéséhez és a politikai szerepvállalásuk károsodásához vezethet” – mondta Haskel.

„A nemzet megosztottsága az izraeli társadalmi szövet pusztulásához vezethet. A különböző csoportok polarizálódása és egymástól való eltávolodása nagy valószínűséggel erőszakhoz és fizikai konfrontációhoz vezethet… A nemzet egységét kell előtérbe helyezni, és elő kell mozdítani egy közös jövőképet országunk jövőjéről. Ennek a víziónak mindannyiunk számára kifejezést kell adnia, és tükröznie kell az ország valamennyi polgárának különböző hozzáállását és igényeit” – folytatta Haskel.

Időt nyertek az igazságügyi reformot ellenzők

Az államfő közbelépésére elhalasztották a szavazást két vitatott törvényjavaslatról Izraelben.

„Ösztönöznünk kell a politikai táborok közötti párbeszédet és együttműködést. Ezt csak úgy érhetjük el, ha fórumot és színpadot teremtünk a párbeszéd számára, ahol a különböző pártok vezetői leülhetnek egy asztalhoz, és konstruktív párbeszédben együttműködve megtalálhatják a közös alapokat” – zárta beszédét Haskel.

Miután befejezte beszédét, Haskel hozzátette:

„Érdekes, hogy a mesterséges intelligencia valószínűleg több intelligenciával rendelkezik, mint sok választott tisztségviselő, akik itt vannak ebben a házban”.

„A mai vita az igazságszolgáltatásról, ez a jogi forradalom, amelyet önök önmérséklet és kéznyújtás nélkül vezetnek, szétszakítja nemzetünket, és olyan megosztottságot hoz létre, amelynek gyógyítása évekbe fog telni” – mondta.

Haskel azzal zárta mondandóját: „Fontos volt számomra a plenáris ülésen elolvasni a beszédet, mert láttam, hogy a mesterséges intelligencia megértette azt, amit a politikusok és a kormány még mindig nem tudtak megérteni.

A szakadék, amit Izrael népében okoznak, évekbe fog telni, amíg meggyógyítják.”

Jichák Herzog izraeli elnök nemrég a Tel-Avivban megrendezett Cybertech konferencián tartott beszédet, amelyet részben a ChatGPT írt. Elmondta, hogy a beszédének nyitó és záró mondatait is a ChatGPT írta, mondván, hogy „a botok akcióba lendültek”, hogy bemutassák, amit a kiber- és hi-tech ipar elképesztő eredményeinek nevezett.

Mesterséges intelligenciával keltették életre Hitlert, beszélni is lehet vele

Ön szerint mi volt a válasza, amikor a holokausztról kérdezték?