Kiderült Tucker Carlsonékról, hogy ők is hülyeségnek tartották Trump állításait

A Fox News elleni rágalmazási perből kiderült, hogy Tucker Carlson, Hannity és Ingraham mit gondolt privátban Trump választási csalás-vádjairól.

A Fox News műsorvezetői nyilvánosan támogatták Donald Trump választási csalással kapcsolatos állításait, de egy rágalmazási perből most kiderült, hogy a kamerákon kívül egészen másképp viselkedtek.

A Fox több népszerű arca mély aggodalmat mutatott a Trump és belső köre által a 2020-as elnökválasztás során állítólagosan elkövetett választási csalásról szóló állításai miatt – derül ki a Dominion Voting Systems által a Fox News ellen indított, 1,6 milliárd dolláros rágalmazási per bírósági beadványaiból – jelentette az Associated Press.

Tucker Carlson állítólag azt mondta egy producerének 2020. november 16-án, hogy a Trump egyik szövetségesének ügyvédje, Sidney Powell „hazudik” arról, hogy bizonyítéka van a választási csalásról – áll a Dominion Voting Systems ügyvédei által csütörtökön benyújtott beadványban.

Powellt emellett „irányíthatatlan rakétának” nevezte, aki „pokolian veszélyes”.

A Fox műsorvezetője, Laura Ingraham elismerte Carlsonnak, hogy szerinte is Powell „egy komplett őrült, akivel senki sem fog együtt dolgozni”.

Hozzátette: „Dettó [ugyanez a helyzet] Rudyval”, utalva Rudy Giuliani volt New York-i polgármesterre, aki akkoriban Trump ügyvédjeként dolgozott.

Egy másik népszerű műsorvezető, Sean Hannity hasonlóan vélekedett, aki a Dominion szerint egy alkalommal kijelentette, hogy

„azt az egész narratívát, amit Sidney erőltetett, egy pillanatig sem hittem el”.

National Review: Trump támogatása a vereség útja a republikánusok számára

A legrégebbi amerikai konzervatív folyóirat érthetően levezette, hogy 2024-ben a republikánusok miért nem győzhetnek Trumppal.

A Dominion elektronikus szavazógépeket és szoftvereket értékesít. A denveri cég azért beperelte a Fox News-t és anyavállalatát, a Fox Corporationt, azt állítva, hogy a Fox munkatársai tudatosan terjesztettek hamis állításokat, többek között azt, hogy a Dominion a 2020-as választásokon republikánusokról demokratákra cserélte a szavazatokat. A Dominion keresetében azt is állítja, hogy a Fox lehetőséget adott a vendégeinek, hogy hamis és rágalmazó állításokat mondjanak a vállalatról.

A Fox ügyvédei a csütörtökön nyilvánosságra hozott ellenkérelemben azt írták, hogy a per sérti az első alkotmánymódosításhoz fűződő jogaikat, kiemelve azt a „megdöbbentő” összeget, amelyet a Dominion kártérítésként követel.

„A Dominion azért indította ezt a pert, hogy megbüntesse az FNN-t [Fox News Network], amiért az a nap egyik legnagyobb sztorijáról – az Egyesült Államok hivatalban lévő elnökének és helyetteseinek azon állításairól, hogy a 2020-as választásokat csalás befolyásolta – tudósított” – áll a viszontkeresetben.

„Maga az állítások ténye hírértékű volt”.

A Fox ügyvédei azt is írták, hogy a csatorna a Dominion nyilatkozatokat is sugárzott, amelyek tagadták a Trump és szövetségesei által felhozott állításokat.

Ron DeSantis válaszolt Trump aljas vádaskodásaira

A floridai kormányzó úriember módjára küldte el melegebb éghajlatra a volt elnököt.