Kirúgtak egy tanárt, mert nem akarta titkolni szülők elől, ha transz a gyerekük

Egy tanárnőt azért rúgtak ki, mert nem volt hajlandó elfogadni azt a kaliforniai irányelvet, hogy a tanároknak hazudniuk kell a szülőknek és el kell titkolni előlük gyermekük nemi identitásának a megváltozását. 

Jessica Tapia, a Jurupa Unified School District egykori tanára a Fox Newsnak elmondta, hogy „választania kellett” a tanárság és a kereszténysége között.

„Azonnal tudtam, a zsigereimben, a szívemben, a lelkemben, hogy meg kell hoznom egy döntést, mert ez a két dolog teljesen összeütközött” – mondta. „Lényegében választanom kellett. Engedelmeskedjek-e a [kerület] [utasításainak], amelyek nem egyeznek a saját meggyőződésemmel és hitemmel? Vagy maradjak hűséges…, válasszam a hitemet, döntsek úgy, hogy engedelmeskedem… annak az útnak, amelyre az Úr hívott el, hogy éljek. És így őrületes volt abban a helyzetben lenni, amikor rájöttem, hogy nem lehetek keresztény és tanár.”

Tapia testnevelő tanár, a lányok öltözőjéből is kitiltotta a férfiakat, ezzel szembement a Jurupa USD azon politikájával, hogy a diákok azt a létesítményt használhatják, amelyik megfelel az identitásuknak.

Trenton Hansen feletessének felmondólevele nyíltan kijelentette, hogy a körzet nem fog „alkalmazkodni” Tapia vallási meggyőződéséhez.

„A kerület nem tud alkalmazkodni az Ön vallási meggyőződéséhez, amely… megtiltja Önnek, hogy fenntartsa egy diák nemi identitását, és tartózkodjon attól, hogy felfedje egy diák nemi identitását a szülő(k)/gyámja(i) előtt” – állt az értesítésben.

„Következésképpen a kerület 2023. január 31-i hatállyal felmenti Önt a munkaviszonyából” – állt az értesítésben.

Az ilyen irányelvek, amelyek megtiltják a tanároknak, hogy információkat osszanak meg a diákok nemi identitásáról vagy nemi átmenetéről, egyre gyakrabban jelennek meg az Egyesült Államokban.

Alaszka, Hawaii, Illinois és Washington azon államok és joghatóságok közé tartozik, ahol hasonló szabályok vannak érvényben.

Brit bíróság: „összeegyeztethetetlen a bibliai hit az emberi méltósággal”

A transzgenderizmus elutasítása és a Genezis 1:27-be vetett hit az ítélet szerint alapvető jogokat sért.

Tapia így folytatta: „Az iskolai körzetem szerint a diákoknak magánéletük van. És így ha egy diák megosztja a névmási preferenciájára vonatkozó információkat, vagy azt gondolja, hogy esetleg a biológiai nemével ellentétes nemű lehet, ha ezt az információt megosztja egy tanárral, akkor ezt az információt el kell tartanunk a szülők elől, arra az esetre, ha a szülő nem tudná”.”

És ezzel nagyon sok probléma van. Honnan tudjuk, hogy a szülő nem tudja? Másodszor, …12, 13, 14, 15 évesekről beszélünk. Nem hiszem, hogy [a gyerekeknek] olyan „magánéletet” kellene biztosítani, hogy a szüleik ne tudjanak meg néhány, a jólétükkel kapcsolatos nagyon fontos információt.

A nő ügyvédet fogadott a Pacific Justice Institute-tól, és be akarja perelni a kerületet.

A Jurupa USD szóvivője a Foxnak azt mondta, hogy „a kerület tagadja a Tapia asszony által felvetett állításokat”, hivatkozva a „diszkriminációellenes törvényekre”.

A kerület komolyan veszi azt a kötelezettségét, hogy alkalmazottai vallási meggyőződéséhez alkalmazkodjon. Ezzel egyidejűleg a kerület köteles betartani minden helyi, állami és szövetségi törvényt, beleértve a diszkriminációellenes törvényeket és a diákok magánélethez való jogát védő törvényeket, amelyek a közel 2500 alkalmazott és 18 000 diák védelmét szolgálják. A személyzeti ügyekről nem nyilatkozhatunk bővebben” – áll a kerület közleményében.

Arra a kérdésre, hogy a tanároknak hazudniuk kell-e a szülőknek a gyermekük nemi identitásáról, hogy betartják a szabályokat, a szóvivő így válaszolt: „A kerület köteles betartani az összes állami és szövetségi törvényt, beleértve a kaliforniai oktatási törvényt, amely garantálja a diák jogát a nemek szerint elkülönített iskolai tevékenységekben való részvételre és a diák nemi identitásának megfelelő létesítmények használatára, függetlenül a diák nyilvántartásában szereplő nemtől„.

(The Post Millennial)

A tolerancia csődje — Az vagy aminek mondod magad?

Minden azzal kezdődött, hogy a biológiai valóság irrelevánsnak lett nyilvánítva, amit felülírhatnak társadalomtudományi teóriák, elméletek és fantáziák. Hajdú Tímea írása.