Az izraeli védelmi miniszter beszólt a teheráni rezsimnek

Joáv Gallant védelmi miniszter pénteken azzal vádolta Iránt, hogy rakéták és drónok tucatnyi országba történő értékesítését mozdítja elő, megsértve ezzel az ENSZ Biztonsági Tanácsának 2015-ös határozatát – számolt be az Ujkelet.live

,,Irán jelenleg megbeszéléseket folytat fejlett fegyverek, köztük drónok és PGM-ek (precíziós irányítású rakéták) eladásáról nem kevesebb, mint 50 különböző ország számára” – mondta Gallant a müncheni biztonsági konferencián.

יואב גלנט on Twitter: „From my remarks at @MunSecConf: the Iranian regime is no longer a „local supplier” to proxies in the Middle East – it’s a „multinational corp.” spreading lethal weapons, including UAVs and PGMs in Europe, South America and Asia. Iran is in talks with no less than 50 countries. pic.twitter.com/Gwptro1pCD / Twitter”

From my remarks at @MunSecConf: the Iranian regime is no longer a „local supplier” to proxies in the Middle East – it’s a „multinational corp.” spreading lethal weapons, including UAVs and PGMs in Europe, South America and Asia. Iran is in talks with no less than 50 countries. pic.twitter.com/Gwptro1pCD

„Irán már nem ‘helyi beszállító’ kiszolgálva a meghatalmazottakat a Közel-Keleten. Ez egy ,multinacionális vállalat’, a fejlett fegyverek globális exportőre. A kelet-európai Fehéroroszországtól a dél-amerikai Venezueláig láthattuk, hogy Irán akár 1000 kilométeres hatótávolságú drónokat is leszállított” – mondta.

,,Még nagyobb ereje lesz, ha ősszel lejár a rakétambargó. A nemzetközi közösségnek sürgősen fel kell lépnie egy alternatív elrettentő mechanizmus bevezetése érdekében – mielőtt Irán szabad utat kapna a fegyverkereskedelemhez és a globális stabilitás megtámadásához.”

Mike Pompeo: Izrael nem megszálló hatalom

Donald Trump volt külügyminisztere szerint Izraelnek bibliai joga van Júdeához és Szamáriához,.