Két késeléses terrortámadást jelentettek néhány órán belül Izraelben

Egy fiatalember súlyosan megsérült egy késeléses támadás során a Shuafat menekülttábor ellenőrzőpontjánál, néhány órával azután, hogy hétfő délután egy 20 év körüli férfi könnyebben megsérült, miután egy terrorista megkéselte a Templom-hegy Lánckapuja közelében.

Az első jelentések szerint a Shuafatban megsérült fiatalembert lövések sebesítették meg, amelyek a késeléses támadást végrehajtani próbáló terroristára irányultak.

Palesztin jelentések szerint a Templom-hegy és az al-Aksza mecset kapuit a rendőrség nem sokkal a támadás után lezárta. A rendőrség behatolt a területre, és letartóztatta a gyanúsítottat, aki a mecsetben rejtőzött. Az ajtókat a letartóztatás után újra kinyitották.

Az óvárosban elkövetett támadást végrehajtó terroristát a kelet-jeruzsálemi Shuafat negyed 14 éves lakosaként azonosították.

A támadás mindössze néhány nappal azután történt, hogy két gyermeket és egy fiatalembert meggyilkoltak egy terrorista gázolásos támadásban Jeruzsálem Ramot negyedében.

(The Jerusalem Post)

Gyász: belehalt sérüléseibe a pénteki terrortámadásban megsérült izraeli kisfiú

A nyolcéves fiú öccse egy nappal korábban veszítette életét, amikor egy palesztin terrorista elgázolta őket Jeruzsálemben.