Figyelmeztetést küldött Izraelnek az Arab Liga

Több tucat arab vezető, köztük Abd el-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök, Abdullah II. jordán király és Mahmúd Abbász palesztin elnök, bírálta Izrael „egyoldalú intézkedéseit” a palesztinokkal szemben – adta hírül a Ynet.

Az arab és iszlám országok több tucat vezetője és magas rangú tisztviselője vasárnap elítélte a közelmúltbeli izraeli intézkedéseket Jeruzsálemben és Júdea-Szamáriában, ahol az erőszak kiéleződött Izrael és a palesztinok között.

Az Arab Liga által szervezett kairói találkozó az egyiptomi elnök, a jordán király, a palesztin vezetés, valamint számos külügyminiszter és magas rangú tisztviselő részvételével zajlott.

A találkozón felszólalók nyilatkozatban ítélték el Izrael „egyoldalú intézkedéseit” Jeruzsálemben és Júdea-Szamáriában, beleértve a házrombolásokat és a települések bővítését.

Elítélték továbbá az izraeli tisztviselők látogatásait Templom-hegyen, amely a zsidók legszentebb, míg a muzulmánok harmadik legszentebb helye.

Az izraeli kormány egyelőre nem reagált az Arab Liga bírálataira.

Gyász: belehalt sérüléseibe a pénteki terrortámadásban megsérült izraeli kisfiú

A nyolcéves fiú öccse egy nappal korábban veszítette életét, amikor egy palesztin terrorista elgázolta őket Jeruzsálemben.