Három nappal korábban megjósolta a pusztító földrengést egy szeizmológus

Egy holland szakértő három nappal a hétfői törökországi földrengés előtt Twitter-fiókján közzétett egy tweetet, amelyben azt jósolta, hogy hamarosan erős földrengés lesz Törökországban.

Még egy légi felvételt is csatolt, és megjelölte azt a területet, ahol a katasztrófa bekövetkezik.

Frank Hoogerbeets holland szeizmológus, aki a hollandiai Solar System Geometry Survey (SSGS) munkatársa, február 3-ra jósolta a törökországi földrengést.

Frank Hoogerbeets on Twitter: „Sooner or later there will be a ~M 7.5 #earthquake in this region (South-Central Turkey, Jordan, Syria, Lebanon). #deprem pic.twitter.com/6CcSnjJmCV / Twitter”

Sooner or later there will be a ~M 7.5 #earthquake in this region (South-Central Turkey, Jordan, Syria, Lebanon). #deprem pic.twitter.com/6CcSnjJmCV

A holland kutató a Twitter-fiókján azt írta:

„Előbb vagy utóbb 7,5-es erősségű földrengés lesz ebben a régióban (Dél-Közép-Törökország, Jordánia, Szíria, Libanon)”.

Az SSGS a Twitteren úgy írja le magát, mint a szeizmikus aktivitással kapcsolatos égitestek közötti geometria megfigyelésével foglalkozó kutatóintézet.

Frank Hoogerbeets on Twitter: „The large earthquakes in Central Turkey have caused a significant change in stress distribution throughout the region, with seismic activity down to Palestine as a result. Clearly, the region is resettling. pic.twitter.com/KZ9LzjAm6c / Twitter”

The large earthquakes in Central Turkey have caused a significant change in stress distribution throughout the region, with seismic activity down to Palestine as a result. Clearly, the region is resettling. pic.twitter.com/KZ9LzjAm6c

Miután Hooogerbeets jóslata vírusszerűen terjedt, a földrengésre reagálva azt mondta:

„Ahogy korábban is mondtam, előbb-utóbb ez is meg fog történni ebben a régióban, hasonlóan a 115. és 526. évhez. Ezeket a földrengéseket mindig kritikus bolygógeometria előzi meg, mint február 4-5-én”.

Miután a földrengést követő napokban több utórengést is éreztek az egész tágabb régióban, Hoogerbeets magyarázatot adott az utórengésekre:

„A közép-törökországi nagy földrengések jelentős változást okoztak a feszültségeloszlásban az egész régióban, aminek következtében a szeizmikus aktivitás lement Palesztinába [sic]. Egyértelmű, hogy a régió átrendeződik.”

11 ezer felett a törökországi-szíriai földrengés halálos áldozatainak száma

Több ezren lehetnek még a romok alatt, ráadásul nő a terrorfenyegetettség veszélye is.