Az illegális migráció elleni lépésekre kényszerítheti az EU-csúcsot Ausztria

Ausztria nem tud hozzájárulni a csütörtökön kezdődő rendkívüli EU-csúcs záródokumentumának elfogadásához, ha a közösség nem állapodik meg az illegális migráció visszaszorítását szolgáló konkrét lépésekről – jelentette ki az osztrák kancellár a Die Welt című német lapnak.

Karl Nehammer a Die Welt hírportálján szerdán közölt összeállításban kiemelte: „legfőbb ideje, hogy a migráció ismét az (uniós tagállami vezetőket összefogó) Európai Tanács napirendjének élére kerüljön, de most már konkrét intézkedéseknek kell következniük”.

Az „üres szavakból” elég, a közösségnek végre világosan és egyértelműen el kell köteleznie magát a külső határ védelmének megerősítése és az ehhez szükséges uniós költségvetési források biztosítása mellett, és ha ezt nem sikerül elérni, Ausztria nem támogatja az Európai Tanács kétnapos rendkívüli ülésének záródokumentumát

– fejtette ki a jobbközép Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke.

Kifejtette, hogy mindenekelőtt a belső határok állandó ellenőrzése nélküli térség, a schengeni övezet működésének reformját szorgalmazza.

Változás kezdődött az EU migrációs politikájában

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója reméli, hogy ez szerint elvezet a külső határok biztonságos őrizetéhez, ezáltal a belső biztonság fokozásához.

Tavaly az Ausztriába érkező több mint százezer menedékkérő mintegy háromnegyedét nem regisztrálták más schengeni tagországban, ami „óriási biztonsági probléma az egész EU számára”.

Tízezrek ellenőrizetlen beáramlása EU-s országok és schengeni tagállamok határán keresztül azt mutatja, hogy „Schengen nem működik”, és azt is jelenti, hogy „az EU menekültügyi rendszere megbukott”

– jelentette ki az osztrák kancellár.

Számos tagállam osztja Bécs véleményét, és ezek az országok közösen sürgetnek konkrét előrelépést a tavaly ismét erősen megnövekedett illegális migráció megfékezése érdekében

– mondta Karl Nehammer.

Az osztrák kancellár Dánia, Észtország, Görögország, Lettország, Litvánia, Málta és Szlovákia kormány-, illetve államfőjével együtt levelet írt Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének és Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének.

A Die Welt összeállításában idézett levélben kiemelték, hogy

a közös „menekültügyi rendszer összeomlott”, csak a nők, férfiak és gyermekek szerencsétlenségét kihasználó embercsempészeknek használ.

Ezért

a lehető leggyorsabban előre kell lépni a migráció és a menekültügy közös kezelésének rendszerében tervezett reform ügyében, felül kell vizsgálni a schengeni térség külső határának igazgatásáról szóló úgynevezett schengeni határellenőrzési kódexet, és meg kell állapodni a migrációs helyzet kezelését szolgáló jogalkotási javaslatokról

– írta a nyolc tagországi vezető.

Népességcsere a cél – a német „fehérkenyerek” pedig tűnjenek el!

Bevándorlók és zöld-baloldali támogatóik időközben nyíltan hirdetik ezt a célt. Aki pedig erre bírálóan rámutat, azt kizárják a tisztességes emberek köréből. Egy jelenkori tanmese.