Videón ahogy az izraeli hadsereg a törökországi romok közül ment ki egy túlélőt

földrEgy 23 éves nőt szabadított ki a törökországi földrengésben romba dőlt épületek alól az izraeli hadsereg (IDF). Az IDF Twitter oldalán osztott meg egy videót a mentésről.

Mindeközben izraeli tisztviselők szerint ma este várhatóan felállítanak egy izraeli katonai tábori kórházat, amely a törökországi földrengés áldozatait fogja ellátni.

Israel Defense Forces on Twitter: „Trigger Warning ⚠️RAW FOOTAGE: Watch as IDF search and rescue experts extract this 23-year-old woman to safety after the devastating earthquake in Türkiye.For the IDF, there is no greater mission than saving a life. pic.twitter.com/KPCTgUBMfi / Twitter”

Trigger Warning ⚠️RAW FOOTAGE: Watch as IDF search and rescue experts extract this 23-year-old woman to safety after the devastating earthquake in Türkiye.For the IDF, there is no greater mission than saving a life. pic.twitter.com/KPCTgUBMfi

Nemrég szállt fel az izraeli légierő két nehéz szállító repülőgépe, amelyek a kórház felszerelését és tisztviselőit szállítja, az érintett délkelet-törökországi területekre, miután egy előzetes csapat kora reggel megérkezett, hogy felderítse a területet.

A segélyküldöttség vezetője, Golan Vach ezredes újságíróknak nyilatkozva elmondta, hogy az izraeli csapatok voltak eddig a legsikeresebbek, négy sikeres mentést hajtottak végre, és további kettőn jelenleg is dolgoznak.

„Az izraeli küldöttség a legnagyobb, Azerbajdzsán kivételével, amely 400 embert küldött. Úgy vélem, hogy ma estére több mint 420 emberhez jutunk el”

– mondja Vach.

„Eddig mi hajtottuk végre a legtöbb mentést. Úgy gondolom, hogy Izrael és a belügyi parancsnokság tudja, hogyan kell ilyen feladatokat rövid idő alatt végrehajtani. A gyorsaság, amellyel a helyszínre értünk, ezeknek az eredményeknek köszönhető, és remélem, hogy hamarosan még több eredményt érünk el” – teszi hozzá.

Vach szerint az IDF ilyen segélyküldöttségek munkája általában 9 és 14 nap között tart, a csapat kész arra, hogy ennyi ideig Törökországban maradjon.

A szíriai kormány tagadja, hogy segítséget kért volna Izraeltől

Izrael korábban arról számolt be, hogy Szíria diplomáciai csatornákon keresztül felkérte a földrengés utáni segítségnyújtásra, és jelezte, hogy kész teljesíteni a kérést.