Már TikTokon toboroznak fiatalokat a terroristák, Izrael még időben közbelépett

Leleplezték a Hezbollah tervét.

Az izraeli Sin Bét meghiúsította egy „libanoni szervezet” azon tervét, hogy kelet-jeruzsálemi lakosokat szervezzen be izraeli célpontok elleni terrortámadások végrehajtására – közölte csütörtökön a belbiztonsági ügynökség.

A toborzási akció a népszerű kínai közösségi médiaplatformot, a TikTokot használta fel a célpontokkal való kapcsolatfelvételre.

Két kelet-jeruzsálemi lakost letartóztattak a toborzási kísérletben való összejátszásért, amelyről úgy tudni, hogy a libanoni Hezbollah terrorcsoporthoz kötődik.

A két gyanúsított a libanoni toborzó utasítására kémkedési feladatokat vállalt, és különböző izraeli helyszíneket fényképezett le, hogy terrortámadásokat hajtsanak ott végre később.

Izrael szerint egy Abu Ghassan névre hallgató libanoni a TikTokon keresztül lépett kapcsolatba a kelet-jeruzsálemi fiatalokkal, és az izraeli-palesztin konfliktusról kezdett velük csevegni, megpróbálva radikalizálni a fiatal beszélgetőpartnereket. Miután személyes kapcsolatot teremtett, azt javasolta, hogy folytassák a beszélgetést a titkosítást használó Telegramon.

A Telegramon Abu Ghassan azt javasolta a fiataloknak, hogy bizonyos izraeli helyszíneken végezzenek megfigyelést.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

El akarják pusztítani Izraelt – most vegyi fegyverekhez juthattak

Egy szaúdi újság azt állítja, hogy Irán vegyi fegyvereket adott a zsidó állam halálos ellenségeinek.