Kirúgták a republikánusok Ilhan Omart a külügyi bizottságból

AOC azt állította, hogy Omar eltávolítása „kiterjesztése” volt annak, hogy Amerika 9/11 után „célba vette a muszlim amerikaiakat”.

Alexandria Ocasio-Cortez képviselőnő dühösen vágott vissza a kongresszusi republikánusoknak válaszul arra a szavazásra, hogy Ilhan Omar képviselőnőt kirúgták a képviselőház külügyi bizottságából – írja a Fox News.

A New York-i demokrata törvényhozó kijelentette képviselőtársainak, hogy a Republikánus Párt „színesbőrű nőket vesz célba” azzal, hogy kiszavazta Omart, a republikánusok szerint azonban korábbi antiszemita és Amerika-ellenes megjegyzései miatt rúgták ki a képviselőt.

Ocasio-Cortez képmutatással is vádolta a republikánusokat, amiért Marjorie Taylor Greene képviselőt magas rangú bizottsági feladatokra emelte, annak ellenére, hogy ő maga is korábban ellentmondásos kijelentéseket tett a zsidó emberekről.

A képviselőnő a felszólalási idő lejárta után a pódiumhoz csapta a jegyzetfüzetét.

Nem sokkal azelőtt, hogy a 218-211-es pártvonalú szavazáson Omart kirúgták a bizottságból, Ocasio-Cortez a képviselőházban szenvedélyesen visszautasította a 9/11 utáni „undorító” örökséget, a „muszlim amerikaiak elleni rasszizmus” szenvedélyes elutasítását.

Ocasio-Cortez néhány kritikusa kifogásolta, hogy a képviselő a bőrszínére hivatkozott, megjegyezve, hogy az olyan fehér férfiakat, mint a Adam Schiff és Eric Swalwell szintén eltávolították a bizottságaikból, amikor a republikánusok kerültek többségbe.

Novemberben Kevin McCarthy, a képviselőház többségi vezetője azt mondta, hogy antiszemita megjegyzései miatt el akarja távolítani Omart.

Hakeem Jeffries kisebbségi vezető csütörtökön elismerte ezt a múltat, és azt mondta: „Omar képviselő biztosan követett el hibákat. Antiszemita toposzokat használt”.

Fotó: EPA/JIM LO SCALZO

Pezsgő szocializmus: „Adóztassuk meg a gazdagokat” ruhában vonult fel egy demokrata képviselő egy New Yorki bálon

Alexandria Ocasio-Cortez szerint, akik kritizálják, amiért elfogadta a 20 ezer dolláros (6 millió forintos) jegyet a MET gálára, azok csak nem bírják elviselni egy „munkásosztálybeli” nő sikerét.