Pezsgő szocializmus: „Adóztassuk meg a gazdagokat” ruhában vonult fel egy demokrata képviselő egy New Yorki bálon

Alexandria Ocasio-Cortez ruhájának uszályát maszkos személyzet vitte mögötte, de szerinte, akik kritizálják, amiért elfogadta a 20 ezer dolláros (6 millió forintos) jegyet a MET gálára, azok csak nem bírják elviselni egy „munkásosztálybeli” nő sikerét.

A Donald Trump által hírhedten „négy lovasnak” nevezett progresszív képviselői csoport talán legismertebb tagja Alexandria Ocasio-Cortez és több demokrata politikus és tanácsadó is részt vett az eseményen.

A MET gála az extravagáns öltözékekről, és a sztárok ízléstelenségéről ismert, ahol felvonul az amerikai szórakoztatóipar krémje, valamint időnként ismert közéleti szereplők is megjelennek. Egy jegy minimum 20 ezer dollár.

Tim Pool 🇺🇸 on Twitter: „A ‘tax the rich’ dress being carried by staff who have to wear masks while the political elite exits her $30k per ticket event https://t.co/nfFPjRVb5l / Twitter”

A ‘tax the rich’ dress being carried by staff who have to wear masks while the political elite exits her $30k per ticket event https://t.co/nfFPjRVb5l

A gála szervezői sokan kritizálták, hogy a személyzetet maszkviselésre kötelezték, miközben a felvonuló hírességeknek nem kellett maszkot hordania.

A legnagyobb port ezúttal nem valamelyik sztár extrém ruhája kavarta, hanem a demokrata Alexandria Ocasio-Cortez, aki annak ellenére maszk nélkül jelent meg az estélyen, hogy körzetében még az alsósoknak is kötelező a maszkviselés. AOC ruháján a „tax the rich” szlogen volt látható, amelynek képmutató jellegére több kommentátor is rámutatott.

A magát szocialistaként definiáló képviselő ugyanis már annak a rétegnek a tagja, amit elvileg meg akarna adóztatni.

A képviselő az estély után az Instagramon védekezett a megjelenésével kapcsolatban, állítása szerint nőként és „színesbőrűként” állandóan csak kritikát kap.

A republikánusok megkérdőjelezték, hogy a képviselő választott politikusként egyáltalán törvényesen elfogadhatta-e a több tízezer dolláros jegyet. Ocasio-Cortezt több progresszív kommentátor is kritikával illette az eset miatt.

Fotó: EPA/JUSTIN LANE EPA-EFE/JUSTIN LANE

Sarah Silverman szeretné, ha Ilhan Omar „csapatába” egy progresszív zsidó nő is kerülne

A baloldali zsidó humorista örülne egy progresszív zsidó nő csatlakozásának, noha ő maga nem vállalkozna erre.