Hunter Biden perrel fenyeget a laptopja miatt

Hunter Biden vizsgálatot sürget azok ellen, akiket azzal vádol, hogy lopott anyagokkal kereskedtek a laptopjáról.

Az amerikai elnök fiát képviselő ügyvédek szerdán benyújtott leveleikben egy számítógépjavító műhely tulajdonosát és Rudy Giulianit nevezték meg azok között, akik szerintük törvényt sértettek.

Hunter azzal is fenyegetőzött, hogy rágalmazásért beperli a Fox News műsorvezetőjét, Tucker Carlsont.

Ez egy stratégiaváltás számára, hogy visszavágjon az évek óta tartó vizsgálat után – mondta egy hozzá közel álló forrás a CBS Newsnak.

A laptop létezésére először a New York Post hívta fel a nyilvánosság figyelmét kevesebb mint egy hónappal a 2020-as elnökválasztás előtt.

Állítólag Hunter Biden egy javítóműhelyben hagyta, és soha nem vette át.

A számítógép merevlemezén talált e-mailek arra utaltak, hogy Hunter külföldi üzleti ügyletei befolyásolták az amerikai külpolitikát, amíg apja alelnök volt.

Az FBI 2018 óta vizsgálja Biden üzleti ügyleteit, és elég bizonyítékot gyűjtött össze ahhoz, hogy adóügyi bűncselekményekkel vádolják meg, a CBS News állítása szerint pedig úgy tűnik, hogy elég bizonyítékot gyűjtöttek össze, ami arra utal, hogy adóügyi bűncselekményeket követett el.

A republikánusok pedig megfogadták, hogy most, hogy ellenőrzésük alatt tartják a képviselőházat, vizsgálatot indítanak ellene és a családi vállalkozás ellen.

„Bizonyítékaink vannak – amelyekkel átláthatóak voltunk és továbbra is azok leszünk -, hogy ez a család dollármilliókat és -milliókat vett fel ellenfeleinktől, főként Kínában” – mondta a felügyelőbizottság elnöke, James Comer.

Az elnök és családja eddig tagadta, hogy bármilyen szabálytalanságot követett volna el a tengerentúli üzleti ügyletekkel kapcsolatban.

A legújabb fejleményben Hunter ügyvédei levelet írtak az igazságügyi minisztériumnak, Delaware állam főügyészének és az adóhivatalnak.

Arra kérték őket, hogy vizsgálják ki John Paul Mac Isaac volt számítógépjavító tulajdonosát, Rudy Giuliani és Steve Bannon volt Trump-tanácsadókat és ügyvédjüket, Robert Costellót.

Az ügyvédek azt mondták, úgy vélik, hogy különböző delaware-i törvényeket sértettek meg „Biden személyes számítógépes adataihoz való hozzáférés, azok másolása, manipulálása és/vagy terjesztése során”.

De Abbe Lowell, Hunter Biden ügyvédje a CBS Newsnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a levelek „nem erősítik meg Mac Isaac vagy mások verzióit egy úgynevezett laptopról”.

Hunter Biden újabb jogi fenyegetéssorozatára reagálva Isaac ügyvédje azt mondta, hogy

„az egyetlen dolog, amit látok, az az, hogy egy kiváltságos személy felbérel egy újabb drága ügyvédet, hogy elterelje a figyelmet a saját törvénytelen cselekedeteiről”.

Isaac azt is állítja, hogy a laptopot 2019 áprilisában nála hagyták javításra, és Hunter Biden soha nem tért vissza érte.

Elmondása szerint nem sokkal az átvétel után átnézte a laptop fájljait, és információkat fedezett fel Biden személyes pénzügyeiről. Miután 90 napot várt – ennyi időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy valamit elhagyott vagyontárgynak lehessen tekinteni -, Isaac úgy vélte, hogy a laptopot elhagyottnak tekintette.

Átadta a laptopot az FBI-nak, és a tartalmáról másolatot adott Guilianinak, aki később továbbította azt a New York Postnak.

Costello és Giuliani és Steve Bannon ügyvédje, azt mondta a CBS Newsnak, hogy az Igazságügyi Minisztériumnak és a Delaware-nek küldött levelek „komolytalan jogi panaszok, amelyekkel megpróbálnak megfélemlíteni”.

Elferdített valóság — Hogyan temette el az amerikai média a Biden család kínos ügyeit?

A 2020-as választás előtt az amerikai média és a Big Tech eltemette a Biden család ügyleteiről szóló híreket, arra hivatkozva, hogy azok egy „orosz dezinformációs kampány részei”. Csakhogy kiderült: a hírek igazak voltak. Hajdú Tímea publicisztikája.