Arab mentős mentett zsidó életeket a jeruzsálemi terrortámadások után

Fadi Dekidek, az izraeli sürgősségi szolgálat 20 éve dolgozó veteránja azt mondja, hogy amikor a szolgálat hívja, akkor nem foglalkozik az etnikai eredetű háttérzajokkal, és ellátja a sebesülteket.

Fadi Dekidek, egy arab mentős a hétvégén két egymást követő palesztin terrorista támadás során is életeket mentett Jeruzsálemben.

„Én egy olyan szakember vagyok, akire életek megmentését bízták”

– mondta Fadi a Ynetnek adott interjújában.

„Nem veszek tudomást a háttérzajokról. Csak az emberek megmentése számít”.

A 38 éves mentős beszélt a látványról, amellyel a jeruzsálemi Neve Jakov negyedben lévő zsinagógába és Dávid városába érkezve találkozott.

„Mentős vagyok és Beit Hanina (egy kelet-jeruzsálemi palesztin negyed) lakója, és az elsők között érkeztem mindkét helyszínre. Elsőként megérkezni, látni ezeket és azonnal munkába állni nem könnyű” – osztotta meg.

„Nagyon összetett volt a helyzet pénteken. Sok sebesültet láttunk el, és sajnos néhányan nem élték túl. A [Dávid városában] történt támadás ismét nagyon nehéz volt. Mi értünk oda először, és szerencsére az apa és a fia is eszméleténél volt. Amikor megérkezem, igyekszem annyi embert ellátni, amennyit csak tudok, a lehető legnagyobb szakértelemmel és higgadtsággal”.

Nyilvánosságra hozták a jeruzsálemi terrortámadás áldozatainak nevét

Az egyik áldozat éppen újraélesztést végzett a sérülteken, amikor végzett vele a palesztin terrorista.