Nyilvánosságra hozták a jeruzsálemi terrortámadás áldozatainak nevét

Megnevezték a péntek esti, Neve Jakov-i zsinagóga ellen elkövetett terrortámadás mind a hét áldozatát.

A 14 éves Asher Natan volt a legfiatalabb áldozat.

Natan egy olyan épületben lakott, amely nagyon közel volt ahhoz a zsinagógához, amely előtt a terrorista tüzet nyitott. Natan volt a legidősebb nyolc testvére közül. A sábát esti vacsora után hagyta el otthonát, hogy találkozzon a barátaival. Amikor szülei meghallották a lövöldözést, apja kirohant a házból, hogy megkeresse fiát.

Mire megtalálta, a lövöldözésnek már vége volt: áttörve a rendőrségi kordonokat látta meg fia élettelen testét.

A 68 éves Saul Cháj a sábátot egy rokonánál töltötte, majd a terrortámadás idején gyalog indult vissza otthonába, ekkor lőtte le őt a palesztin támadó.

A harmadik áldozat Irina Korolova ukrán állampolgár volt, aki hat évvel ezelőtt vándorolt be Izraelbe, és a környéken dolgozott.

Raphael Ben Elijáhu, a negyedik áldozat 56 éves volt. Fia, Matan is súlyosan megsérült a támadásban, azóta magához tért, bár továbbra is súlyos sérüléssekkel kezelik a kórházban.

Az ötödik áldozat a 26 éves Ilja Szosznaszki volt.

A 48 és 45 éves Eli és Natali Mizrahi szintén az életüket veszítették a terrortámadásban. A házaspár azért hagyták el otthonukat, hogy megpróbáljanak segíteni az áldozatoknak. Natalit közvetlen közelről lőtte le a palesztin támadó. Eli és Natali csak néhány éve házasodtak össze. A Hadassza kórház szóvivője elmondta, hogy Natali az elmúlt húsz évben ott dolgozott, ételt szállított a betegeknek a kórtermekben.

„Munkája során több száz beteggel találkozott, és gondoskodott arról, hogy meleg ételt kapjanak, és hogy gondoskodjanak a szükségleteikről. Mindig készségesen meghallgatta őket, és mindig megkérdezte, hogy érzik magukat”.

Szijjártó: elismerjük Izrael önvédelemhez való jogát

Részvétét fejezte ki a jeruzsálemi terrortámadás kapcsán a magyar külügyminiszter.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.