Izraeli miniszter: a Palesztin Hatóság „neonáci entitás”, le kellene váltani

Amicháj Chikli diaszpóraügyi miniszter osztotta meg a véleményét a PH-ról.

„A Palesztin Hatóságot lényegét és szemléletét tekintve neonáci entitásnak látom”

– mondta Chikli a Ynet hírportálnak.

„Úgy gondolom, hogy a Palesztin Hatóság a mai napig Izrael Állam ellensége. Még mindig nincs semmilyen békemegállapodásunk vele. Ez egy ellenséges entitás, egy olyan entitás, amely ízig-vérig antiszemita.

Meg kell vizsgálnunk a Palesztin Hatóság alternatíváit”

– tette hozzá.

„A világ legantiszemitább politikai entitása a Palesztin Hatóság, amelyben a lakosság 93%-a antiszemita álláspontokat képvisel” – jegyezte meg Chikli, utalva a Rágalmazásellenes Liga 2014-es jelentésére.

„Ennek a főszereplője maga a Palesztin Hatóság és annak vezetője, egy holokauszttagadó, aki német földön állva 50 holokauszt elkövetésével vádolta Izraelt” – mondta a miniszter, utalva Mahmúd Abbász palesztin elnök tavalyi, sokat bírált berlini beszédére.

„A Palesztin Hatóság alkalmazza a „fizetős gyilkosság” gyakorlatát – minél több zsidót ölsz meg, annál több pénzt kapsz. [A Palesztin Hatóság] a problémák és a terror forrása”.

Mahmúd Abbász óriási botrányt kavart Berlinben

A palesztin vezető Izraelt holokauszt elkövetésével vádolta és nem ítélte el az ötven évvel ezelőtti müncheni olimpián izraeli sportolók ellen elkövetett palesztin mészárlást sem.