Életfogytiglanra ítélték az izraeli nőt megerőszakoló és meggyilkoló palesztint

Arafat Irfaiját életfogytiglani plusz 20 év börtönbüntetésre ítélte vasárnap a jeruzsálemi kerületi bíróság Ori Ansbacher 2019 februárjában elkövetett megerőszakolása és meggyilkolása miatt.

Az ítélethirdetéskor a bíró azt mondta, hogy Irfaija „kegyetlen és megdöbbentő tetteket” követett el, amelyeket „embertelen brutalitással” hajtott végre.

A bíró tudomásul vette Ansbacher édesanyjának vallomását, aki elmondta, hogy lánya halála óta családtagjainak élete „véget nem érő fájdalommal teli”.

Irfaija a 2020-as bírósági ítélethirdetés során beismerte a bűncselekményeket, miután 20 percig telefonon beszélt az édesanyjával.

Irfaija, aki a támadás idején hebroni lakos volt, azt mondta a nyomozóknak, hogy „véletlenül talált rá” a 19 éves Ansbacherre egy Jeruzsálem melletti erdőben, ahol a lány egy sziklán ült és a naplójába írt.

Azt mondta, elhatározta, hogy közösülni fog vele, „akár beleegyezik, akár nem”.

Háromszor megszúrta Ansbachert, majd amikor az a menekülni próbált, tovább szúrta és a sáljával betömte a száját, mielőtt összekötözte a kezét és megerőszakolta volna.

Miután Ansbacher meghalt, Irfaija megsemmisítette a lány mobiltelefonját és memóriakártyáját, hogy megnehezítse a holttest megtalálását.

Csak a nemi erőszak miatt határolódtak el a palesztin terrorszervezetek Ori gyilkosától

Megzavarodott erkölcsi iránytűre utal, hogy a gyilkosságot nem, a nemi erőszakot viszont elfogadhatatlannak tartja a Hamasz, az Iszlám Dzsihád, a PLO illetve a Palesztin Hatóság.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.