Csak a nemi erőszak miatt határolódtak el a palesztin terrorszervezetek Ori gyilkosától

Megzavarodott erkölcsi iránytűre utal, hogy a gyilkosságot nem, a nemi erőszakot viszont elfogadhatatlannak tartja a Hamasz, az Iszlám Dzsihád, a PLO illetve a Palesztin Hatóság.

Csöndben elítélték a palesztin terrorszervezetek és hatóságok Ori Ansbacher gyilkosát, miután az a hírek szerint nemcsak végzett a 19 éves izraeli lánnyal, de előtte brutálisan meg is erőszakolta.

Arafat Irafaiya, Ori Ansbacher gyilkosa

A kihallgatás bizonyos részeit nyilvánosságra hozva a Sin Bét információiból kiderül, hogy a 29 éves Arafat Irfaiya csütörtökön Hebronból éppen Jeruzsálembe tartott, ahol a város déli, erdős részén kiszúrta magának a 19 éves Orit, megerőszakolta, majd megkéselte őt. A belbiztonsági szervezet hozzátette, a gyilkosság nacionalista motivációjú támadás volt, mivel Irafya saját bevallása szerint a palesztin ügy mártírjává akart válni.

“Ha bebizonyosodik, hogy nemi erőszak történt, nem fogjuk képviselni,”- nyilatkozta a palesztin hatósághoz köthető palesztin bebörtönzöttek klubja a Haarec izraeli oldalnak.

A palesztin terrorcsoportok általában üdvözlik és ünneplik az izraeliek gyilkosait, míg a palesztin hatósághoz köthető PLO és a bebörtönzöttek klubja finanszírozzák jogi védelmüket és családjaik megélhetését. Ebben az esetben viszont úgy tekintik, aki nemi erőszakot követ el, az nem burkolózhat a palesztin nacionalizmusba.

A Hamasz és az Iszlám Dzsihád szervezet feltűnően hallgat az ügyben, a Fatah egyik börtönbüntetését töltő oszlopos tagja pedig nyíltan elítélte Irfaiya tettét, hozzátéve, arra kérte a palesztin hatóságot, semmit se fizessen a férfinek tettéért.

„Soha nem fogadnánk el itt egy hozzá hasonló embert. El kell ítélni azért amit azzal a nővel tett. Ha a közelünkbe kerül, senki sem akadályozhatja meg, hogy valami baja essen.”

Ori Ansbacher meggyilkolása sokkolta Izraelt, olyannyira, hogy a jobboldali politikusok a halálbüntetés bevezetését is szorgalmazták a terroristákkal kapcsolatban.

Egy vasárnapi kabinetülésen Benjamin Netanjahu izraeli elnök ígéretet tett arra, hogy foganatosítani fogja azt a júliusban elfogadott törvényt, mely felhatalmazza az izraeli kormányt a Palesztin Hatóság számára folyósított adókifizetésekből levonni az általuk terroristáknak és családjaiknak kifizetett támogatási összegeket.