A Kiss frontembere „vagány” koncerttel emlékezne a holokauszt szörnyűségeire

Gene Simmons, akinek magyar származású édesanyja maga is megjárta a náci haláltáborokat, egy „unalmas” ENSZ-megemlékezésen beszélt erről.

A Kiss ikonikus basszusgitárosa kritikával illette azt a rendezvényt, amelyet Gilad Erdan izraeli ENSZ-nagykövet, Dani Dayan, a Jad Vasem elnöke és Antonio Guterres ENSZ-főtitkár részvételével az ENSZ New York-i székházában, egy nappal a holokauszt emléknapja előtt tartottak.

„Az ünnepség jó szándékú volt, de unalmas”

– mondta Simmons, és felszólította a zsidó közösséget, hogy más csoportokat is vonjon be a „holokauszt tudatosításába”.

„Össze kell kapcsolnunk a zsidó holokausztot minden olyan gyűlölettel, amely a történelem során a világ minden táján zajlott” – mondta a The Times of Israelnek az eseményen, hozzátéve, hogy egy többnemzetiségű zenei rendezvényt javasolna megoldásként „ahol minden nemzetiségű, minden vallású, minden bőrszínt képviselő ember összejönne”.

„Senki sem akarja, hogy prédikáljanak neki”

– jegyezte meg Simmons.

„Veszel egy jegyet, az a jótékonysági szervezeteknek megy, és természetesen a Jad Vasemnek és más szervezeteknek, hogy megpróbálják megállítani ezt a gyűlöletet” – folytatta ötletét a legendás zenész.

„Ott kellene lennie a U2-nak, olyan embereknek, akik jelentenek valamit” – mondta.

„Aki mondja, az sokkal fontosabb, mint amit mondanak”.

„Össze kell kapcsolni az ukránok történetét a holokauszttal és a többi nép [fájdalmával], különben nem fognak törődni vele” – mondta Simmons. „Legyen ott egy örmény képviselő, aki azt mondja:

„Én átélem és átérzem a zsidó holokauszt fájdalmát, mert mi örmények 1 millió férfit, nőt és gyereket vesztettünk a törökök miatt”.

„Amikor Martin Luther King Birminghamben felvonult, mellette állt egy rabbi” – mutatott rá Simmons.

„Ha figyelmen kívül hagyod, hogy gyűlölelnek valakit, aki más, mint te, akkor te leszel a következő, szóval figyelnünk kell egymásra, osztoznunk kell a fájdalmon”.

Gene Simmons, a Kiss frontembere is kiállt Izrael mellett

„Bár mindannyiunknak eltérő véleményünk lehet az izraeli-palesztin konfliktusról és a béke felé vezető legjobb útról, abban mindannyian egyetértünk, hogy a bojkott nem megoldás”.