Gene Simmons, a Kiss frontembere is kiállt Izrael mellett

A Kiss frontembere, Gene Simmons, Emmanuelle Chriqui színésznő és Nancy Spielberg filmrendező is a szórakoztatóipar több mint 120 képviselője között van, akik aláírtak egy nyílt levelet a 2022-es sydneyi fesztivál bojkottja ellen, miután több tucat fellépő visszalépett a rendezvénytől az izraeli nagykövetséggel kötött 20 000 dolláros szponzori szerződés miatt – írja a The Algemeiner.

A nyílt levél, amelyet csütörtökön tett közzé a Creative Community for Peace nonprofit csoport, a bojkottot „sértésnek nevezi mind a palesztinokkal, mind az izraeliekkel szemben, akik a kompromisszum és a kölcsönös elismerés révén a béke előmozdításán dolgoznak”.

A levél aláírói szerint a bojkott „a fesztivált az egység lehetőségéből a megosztás fegyverévé változtatja”.

A levél azzal folytatódott, hogy

„bár mindannyiunknak eltérő véleményünk lehet az izraeli-palesztin konfliktusról és a béke felé vezető legjobb útról, abban mindannyian egyetértünk, hogy a kulturális bojkott nem megoldás”.

Becslések szerint eddig mintegy 30 fellépő mondta le részvételét a fesztiválon, mert a fesztivál 20 ezer dolláros szponzori megállapodást kötött a Canberrában működő izraeli nagykövetséggel, amely az elismert izraeli koreográfus, Ohad Naharin „Dekadens” című darabjának előadását támogatja. A fesztivál kedden közölte, hogy a palesztinbarát művészek bojkottja ellenére nem mondja fel az izraeli nagykövetséggel kötött szponzori szerződést.

Megtudta a KISS énekese, miken ment át az édesanyja

Gene Simmons édesanyja 1925-ben született Budapesten, ahol gettóba zárták. Később három náci koncentrációs táborban is fogva tartották.