Biden: A civilizált világra mért támadás volt a jeruzsálemi terrortámadás

Antony Blinken amerikai külügyminiszter helyi idő szerint péntek éjjel közzétett nyilatkozatában elítélte a péntek este egy jeruzsálemi zsinagógában történt fegyveres támadást.

„Az Egyesült Államok a lehető leghatározottabban elítéli a borzasztó terrortámadást” – olvasható a külügyminiszter nyilatkozatában.

Blinken, aki a tervek szerint vasárnap kezdi meg látogatását a térségben, hangsúlyozta az Egyesült Államok megingathatatlan elkötelezettségét Izrael biztonságának megerősítése iránt.

Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője péntek este a jeruzsálemi gyilkosságokra reagálva ugyancsak elítélte a támadást.

Joe Biden telefonon beszélt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. Az amerikai elnök megerősítette az Egyesült Államok támogatását az izraeli nép és kormány felé.

A Fehér Ház közlése szerint Biden „a civilizált világra mért támadásként” minősítette a történéseket.

Péntek este heten életüket vesztették és három ember megsebesült, miután egy 21 éves palesztin terrorista tüzet nyitott egy jeruzsálemi zsinagógánál. A terrorakció elkövetőjét menekülés közben lelőtték. Öt áldozatot a kiérkező mentősök a helyszínen halottnak nyilvánítottak, két ember pedig a kórházban vesztette életét.

Terror Jeruzsálemben: vérfürdőt rendezett egy palesztin terrorista, sok halott

A palesztinok édességosztással és tűzijátékkal ünnepelték a jeruzsálemi zsinagóga elleni terrortámadást.