Terror Jeruzsálemben: vérfürdőt rendezett egy palesztin terrorista, sok halott

Legalább hét ember meghalt és többen megsebesültek, a Jeruzsálem Neve Jakov negyedében lévő zsinagóga ellen péntek este elkövetett terrortámadásban.

Az izraeli mentőszolgálat öt sérültet szállított kórházba, köztük egy 30 év körüli férfit kritikus állapotban, és egy 60 év körüli nőt közepesen súlyos állapotban.

Az első jelentések szerint a palesztin támadó kiszállt a járművéből, tüzet nyitott a zsinagóga előtt összegyűlt emberekre, majd tovább üldözte a helyszínről menekülő, megrémült hívőket.

A terrorista végül egy fehér Toyotával menekült el a helyszínről, az izraeli rendőrök üldözőbe vették, és rövid tűzharc után lelőtték.

A 21 éves, Hamászhoz tartozó terrorista a hírek szerint Kelet-Jeruzsálemben lakott.

„A terrorista személyazonosságának első vizsgálata arra utal, hogy a terrortámadást egyedül követte el” – közölte az izraeli rendőrség.

„Az első bejelentéseket követően a rendőrségi erőket a helyszínre küldték, és percekkel az első hívások beérkezése után összecsaptak a terroristával, miközben az elmenekült a helyszínről. Ezzel a rendőrök megakadályozták a további mészárlást és ártatlan civilek megölését” – folytatódott a közlemény, hozzátéve, hogy a „biztonsági erők folytatják tevékenységüket a támadásban részt vevő további személyek felkutatására.”

A palesztin terrorszervezetek  üdvözölték a támadást hírét, hasonlóan azokhoz a palesztinokhoz, akik Júdea és Szamária, a Gázai övezet és Kelet-Jeruzsálem egyes részein az utcára vonultak, hogy édességosztással és tűzijátékkal ünnepeljék a terrortámadást.

Aleph א on Twitter: „Palestinians distributing sweets and celebrating the shooting attack in Jerusalem which led to death of 7+ people. pic.twitter.com/WUvMeCEZ8x / Twitter”

Palestinians distributing sweets and celebrating the shooting attack in Jerusalem which led to death of 7+ people. pic.twitter.com/WUvMeCEZ8x

Jelentős terrorista támadást sikerült meghiúsítania az izraeli hadseregnek

A dzseníni menekülttáborban végrehajtott razzia során legkevesebb hét terroristát sikerült likvidálni.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.