Izraeli csúcstechnológiával szerelik fel a NATO gépeit

Az Elbit Systems izraeli repülőgépipari és védelmi vállalat szerződést kötött a NATO-val, hogy rakétaelhárító rendszereket szállítson a NATO légi utántöltő-repülőgépflottájához.

Az Elbit kedden jelentette be, hogy aláírta a szerződést a NATO-val.

„A szerződés magában foglalja egy, az NSPA-nál (NATO Support and Procurement Agency) található logisztikai és szervizközpont létrehozását, amely a rendszer támogatását és logisztikáját biztosítja” – közölte az Elbit.

Az Elbit az NSPA-tól egy további rendszerre vonatkozó utószerződést is kapott:

a J-MUSIC névre hallgató, teljesen autonóm, lézer alapú rendszer átfogó védelmet biztosít a kifinomult hőkövető föld-levegő rakéták ellen.

„A DIRCM (Directional Infrared Counter Measures) rendszereink iránti kereslet a repülőgépeket fenyegető fokozott fenyegetések miatt egyre nő. Büszkék vagyunk arra, hogy logisztikai és szervizközpontot biztosíthatunk a NATO számára rendszereink helyi javításához és karbantartásához” – nyilatkozta a bejelentés után Oren Sabag, az Elbit Systems vezérigazgatója.

A J-MUSIC működés közben:

Elbit Systems / MUSIC™ Family

Elbit Systems’ MUSIC™ family is the globally operational and certified DIRCM system that was tested in live trials and selected by the Israeli ministry of defense to protect the Israeli Airliners. Military and government aircraft are natural targets for shoulder fired missiles (MANPADS). Recognizing this threat more and more countries and air-forces have turned to MUSIC.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Az izraeli Elbit Systems is részt vesz a magyar Gripenek korszerűsítésében

A mostani fejlesztéseknek köszönhetően a honvédség Gripenjei magasabb technológiai színvonalon lesznek, mint a legtöbb negyedik generációs repülőgép a világon