Két embert megölt egy német vonaton egy késes támadó

A Kiel és Hamburg közötti RE 70-es vonalon szerdán Brokstedt (Schleswig-Holstein tartomány) kisvárosban történt késes támadásban hét ember megsérült, ketten pedig meghaltak. Egy személy még mindig életveszélyben van – írja BILD.

Az elkövető akkor kezdte a támadást, amikor a vonat még az állomáson volt. Szemtanúk szerint pánik tört ki a vonaton.

Közvetlenül a bűncselekmény után a szemtanúknak sikerült hatástalanítani a gyanúsítottat, amíg a rendőrség meg nem érkezett a brokstedti vasútállomásra. A vonaton utazók bőröndöket dobáltak a férfi felé.

A BILD információi szerint a 33 éves feltételezett elkövető már korábban is a rendőrség figyelmébe került erőszakos és szexuális bűncselekmények miatt. Hat napja még őrizetben volt.

Hivatalosan nem közöltek információt a hatóságok a támadóról, de a lap leírja, hogy első információik azt állították, hogy a 33 éves férfi szíriai állampolgár volt. Azt írják, hogy ezt cáfolja az, hogy a belügyminisztérium szóvivője azonban hontalan palesztinról beszélt. Tehát egyelőre zavaros információk terjengnek.

A gyanúsítottnak sérülések voltak a kezén, amikor letartóztatták. A rendőrség szerint saját magának okozta azokat.

Az elkövető a neumünsteri kórházban van, és a rendőrség őrzi.

„A vonaton egy férfi szúrófegyverrel szúrt meg más utasokat. A támadási terület nemcsak a vonatra, hanem a peronra is kiterjed. Jelenleg folyamatban van az áttekintés. Két halottunk van, három súlyos és négy könnyű sérültünk” – mondta a rendőrségi szóvivő a Bildnek.

Fotó: EPA/FLORIAN SPRENGER

Németország migrációs nyomás alatt is inkább osztogat

Az ország példátlan bevándorlási és migrációs roham alatt roskadozik, a kormány mégis további intézkedésekkel teszi azt még vonzóbbá a jóléti rendszerbe bevándorlóknak.