Drogcsempész lánybandát fogott az izraeli rendőrség

A négy gyanúsított ellen kábítószer-kereskedelem vádjával emeltek vádat, miután 15 kg kemény kábítószert találtak a poggyászukban.

A négy fiatal izraeli nőt a múlt héten tartóztattak le a Ben Gurion repülőtéren Németországból hazafelé tartva, miután nagy mennyiségű kemény kábítószert találtak a poggyászukban.

A vádlottakat a 22 éves Lee Fony, a 23 éves Arbel Mizrachi, a 24 éves Orel Ben-Haim és a 24 éves Idan Tzauber néven azonosították.

A vádlottak a hétvégére Berlinbe utaztak, majd később két külön járattal tértek vissza Izraelbe. Összesen 15 kilogramm kábítószert találtak náluk.

„Nem hisszük, hogy ez az első esetük” – mondta egy rendőrségi tisztviselő.

„Tudatosan mentek a könnyű pénz után, hogy belekóstolhassanak abba az életstílusba, amelyben még nem volt részük.”

A bűnüldöző szervek lefoglaltak egy Audi Q3-as luxus terepjárót is, amelyet a feltételezések szerint az egyik vádlott a kábítószer-kereskedelemből származó nyereségből vásárolt (igaz, a jármű az édesanyja nevére volt bejegyezve).

Az izraeli rendőrség hírszerzési főnöke, Ezra Goldstein főfelügyelő elmondta, hogy nem tartja ártatlannak a gyanúsítottakat, akik nagyon is tisztában voltak az áruval, amelyet megpróbáltak becsempészni.

A vádlottak ügyvédei elmondták, hogy a

„lányok szülei teljesen összetörtek, nem tudják elhinni, mibe keveredtek a gyerekeik”.

Több tucat kiló kábítószert sodort partra a víz az izraeli strandokon

Tel-Avivtól Haifáig, több strandon futottak bele a strandolók a rejtélyes csomagokba.