A Forradalmi Gárda által használt irodát fedeztek fel London zsidó negyedében

A brit parlament külügyi különbizottságának elnöke felszólította a kormányt, hogy zárja be az IRGC „londoni irodájaként” emlegetett létesítményt, amelyet az iráni kormány „felvilágosító központként” használ.

Alicia Kearns konzervatív képviselő szerint a Maida Vale-ben található, az Iszlám Forradalmi Gárda terroristáinak támogatását hangoztató Islamic Centre of England (ICE) irodáját az iráni rezsim az IRGC-vel kapcsolatos „aljas céljaira” használja.

Az IRGC felelős az olyan terrorista hálózatok, mint a Hamász és a Hezbollah iráni finanszírozásáért, és felügyeli az ország nukleáris és rakétaprogramját.

Az ICE alapszabálya szerint a szervezet vezetője az iráni legfelsőbb vezető, Ali Hámenei ajatollah egyik képviselője.

Az ICE jelenlegi igazgatója, Seyed Moosavi a központban tartott egyik prédikációja során „a sátán katonáinak” nevezte az iráni tüntetőket.

„Abszurd, hogy ez a központ, amely a londoni zsidó közösség szívében található, folytathatja tevékenységét, és még felháborítóbb, hogy bejegyzett jótékonysági szervezetként működik, tekintve, hogy szoros kapcsolatai vannak az iráni kormánnyal – egy olyan kormánnyal, amely régóta antiszemita, holokauszttagadó és a zsidó közösségek elleni terrorizmusban jeleskedik” – nyilatkozta Community Security Trust szóvivője.

Kearns nemrég a BBC Today című műsorában elmondta, hogy az IRGC irodáját be kellene zárni.

„Ők szeretik felvilágosító központnak, iszlám központnak nevezni. A vezetőjét közvetlenül az iráni legfelsőbb vezető nevezte ki. Ez egy olyan szervezet, amely kizárólag az iszlám elnyomó rezsim terjesztésére szolgál” – mondta.

„Ez egy terrorista állam, amely nagyon sok szinten fenyeget minket, túl azon, amit jelenleg látunk. Sajnos most változtatnunk kell a hozzáállásunkon”

– tette hozzá.

Iráni tábornok: Létfontosságú a dzsihád folytatása

A Forradalmi Gárda parancsnoka szerint megérett az idő a szárazföldi háborúra Izraellel.