„Eltévesztettem” – élő adásban szúrtak hátba egy izraeli riportert

Egy izraeli riporter élő adásban tesztelt le egy védőmellényt, azonban egy szerencsétlen mozdulatnak hála tényleg megszúrták – írta meg az Index.

A 2016-os felvétel most kezdett el terjedni a neten, amin Eitan lachover, a Channel 1 riportere épp a kamerák előtt mutatja be, hogy milyen ellenálló tud lenni egy késszúrás ellen a védőmellény.

A mellényt gyártó cég alelnöke, Yaniv Montakyo elmagyarázta, hogy a terméket egy rendkívül erős, katonai késsel fogják kipróbálni, de nem kell aggódni, ugyanis teljesen biztonságos a védőfelszerelés.

„Ez a mellény még ennél is komolyabb késektől is megvéd”

– magyarázta Montakyo, majd háromszor is döfött.

„Eltévesztettem” – mondta Montakyo egy pillanattal később, amikor mindenki realizálta, hogy mi történt. Pár nappal később a Twitteren Lachover maga jelentette be, hogy néhány öltéssel megúszta a dolgot, nem történt komolyabb gond.

Israeli TV reporter stabbed demonstrating ‘knife-proof’ vest – BBC News

An Israeli reporter has been accidentally stabbed – while filming an item demonstrating a stab-proof vest. Yaniv Montakyo, the vice president of the company which designed the vest, accidentally struck reporter Eitam Lachover on an area not protected by it. Mr Lachover received stitches for the wound and was discharged from hospital.

Egy izraeli cég védőmellényei óvják a NASA női asztronautáit az űrutazás során

Az eddigi tapasztalatok alapján a nők jellemzően érzékenyebben reagálnak a nyílt űrben tapasztalható sugárzásra.