Nem engedték be a jordán nagykövetet az al-Aksza mecsetbe

Az izraeli rendőrség feltartóztatta Jordánia nagykövetét az al-Aksza mecset bejáratánál. Ghaszan Majalinak állítólag azt mondták, hogy előzetesen engedélyt kellett volna kérnie, mielőtt megpróbál belépni a mecsetbe.

Az izraeli biztonságiak nem engedték meg Jordánia nagykövetének, hogy meglátogassa a jeruzsálemi Templomhegyen lévő al-Aksza mecsetet – jelentette kedden a jordániai Roya news, „példátlannak” nevezve az incidenst.

A jelentés szerint az izraeli biztonságiak azt mondták a nagykövetnek, hogy maradjon az al-Aksza udvarán belül, az Oroszlánkapu közelében ameddig utánanéznek a dolognak, mivel szerintük előzetesen engedélyt kellett volna kérnie, mielőtt megpróbál belépni a mecsetbe.

Az incidenst követően Izrael jordániai nagykövetét berendelték az ammáni külügyminisztériumba, ahol közölték vele, hogy hivatalos tiltakozó levelet fognak eljuttatni az izraeli kormánynak – jelentette a Roya.

A rendőrség a KAN hírügynökségnek elmondta, hogy

a rendőrök rövid ideig tartották csak fel, nem akadályozták meg a belépését, de ő faképnél hagyta őket, és távozott a helyszínről.

Elmagyarázták, hogy ha várt volna néhány pillanatot, beléphetett volna a helyszínre.

A Külügyminisztérium és a Nemzetbiztonsági Minisztérium nem reagált a jelentésre.

Ember! Most jövök a Templom-hegyről!

Alig lépett hivatalba Netanjahu új vallásos-cionista kormánya, máris valótlanságokat állítanak egyik miniszteréről a nemzetközi és hazai sajtó egyes szereplői.