Letartóztattak egy haredi férfit, aki palesztin terroristákkal barátkozott

Mint korábban a Neokohn megírta a Neturei Karta nevű szélsőségesen anticionista, ultraortodox szekta három tagja a hét elején a Ciszjordánia északi részén fekvő Dzsenin menekülttáborába látogattak, és találkoztak a helyi terrorcsoportok palesztin tagjaival. Egyiküket letartóztatta az izraeli rendőrség. 

Egy 38 éves férfit vettek őrizetbe azzal gyanúsították, hogy Dzsenínben találkozott az Iszlám Dzsihád tagjaival, és megsértette a Palesztin Hatóság ellenőrzése alatt álló területekre való belépést tiltó törvényt.
Az izraeli rendőrség a szélsőséges szekta más tagjait is gyanúsítja, akik részt vettek a találkozón.
A gyanúsított dzsenini látogatásáról készült felvételek a hét elején kerültek fel a közösségi médiára, és ezt követően nyomozás indult.
A rendőrség csütörtökön kérte a jeruzsálemi magisztrátusi bíróságtól a férfi előzetes letartóztatását, arra hivatkozva, hogy a neki tulajdonított cselekmények súlyosak, és attól tartanak, hogy akadályozhatja a nyomozást.
„Palesztin zsidók vagyunk, palesztin zászló alatt akarunk élni, nem pedig izraeli zászló alatt, egy országban, amely a palesztin állam”
– mondta a csoport egyik tagja, amely vallási okokból nem ismeri el Izraelt.

Terrorizmus támogatása miatt ítélhetik el az Izrael-ellenes szektatagokat

Akikre nem vagyunk büszkék.