Terrorizmus támogatása miatt ítélhetik el az Izrael-ellenes szektatagokat

Az izraeli rendőrség az elenyésző számű, de annál hangosabb Neturei Karta nevű szélsőségesen anticionista, ultraortodox szekta három tagja ellen folytat vizsgálatot, akik a hét elején a Ciszjordánia északi részén fekvő Dzsenin menekülttáborába látogattak, és találkoztak a helyi terrorcsoportok palesztin tagjaival.

A jeruzsálemi és Bét Semes-i lakosú férfiakat hétfőn filmre vették, amint a palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoport prominens tisztviselőivel, valamint terroristák családjaival találkoztak. Dzsenint a palesztin terrorizmus melegágyának tartják.

A Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerdán arról számolt be, hogy a férfiakra hosszú börtönbüntetés várhat, ha elítélik őket a terrorizmus támogatásáért.

Izraeli civileknek ugyanis tilos belépniük a ciszjordániai A területre, ahol Dzsenin található, mivel az az oslói megállapodások értelmében az a Palesztin Hatóság polgári és biztonsági ellenőrzése alatt áll.

A Neturei Karta maroknyi szélsőségesből álló szervezet, mely vallási okokból ellenzi a modern Izrael Államot, rendszeresen tiltakozik a zsidó állam ellen, és a múltban találkozott holokauszttagadókkal és az iráni kormány vezetőivel.

A Neturei Karta tagjait palesztin nemzeti színekkel díszített sálakat viselve és palesztin zászlókat tartva fényképezték le.

A közösségi médiában megosztott videón látható, amint meglátogatják a Palesztin Iszlám Dzsihád vezető tisztségviselőjének, Bassam al-Szaadi vezető tisztségviselőnek az otthonát, aki Izraelben börtönben van.

Szaadi tavalyi fogva tartása volt az egyik oka a tavaly kiújult harcoknak Izrael és a Gázai övezet között.

Egy másik videón a páros a dzsenini menekülttábor bejáratánál látható a szintén a Palesztin Iszlám Dzsihádhoz köthető Maher al-Akhras volt terrorista rabbal együtt.

Akhras, aki 2020-ban több mint 100 napos éhségsztrájkba kezdett, hogy tiltakozzon az izraeli hatóságok általi fogva tartása ellen, látható, amint a két látogatót dicséri, amiért nem ismerik el Izrael államot.

A 12-es hírcsatorna jelentése szerint helyi fegyveresek megpróbáltak kárt tenni a küldöttségben, de megakadályozták őket ebben.

A 61 éves Szaadit a Sin Bet izraeli belbiztonsági szolgálat szerint Izrael az évek során hétszer börtönözte be.

Az anticionista zsidók a palesztin népet helyezik a zsidó nép felé

A fiatal anticionista zsidóknak világos kérdésük van: miért nem lehet zsidóságunk cionizmus nélkül? – írja Elchanan Poupko a Jerusalem Post oldalán.