Egyesített haderőcsoport parancsnokot nevezett ki az orosz védelmi miniszter

Valerij Geraszimov vezérkari főnököt nevezte ki az Ukrajnában harcoló orosz egyesített haderőcsoport parancsnokává szerdán Szergej Sojgu védelmi miniszter.

A moszkvai katonai tárca közleménye szerint Geraszimov helyettese Szergej Szurovikin, a légierő parancsnoka – az ukrajnai „különleges hadművelet” eddigi irányítója -, valamint Oleg Szaljukov, a szárazföldi erők parancsnoka és Alekszej Kim, a vezérkari főnök helyettese lett.

A hivatalos indoklás szerint a ‘különleges hadművelet” parancsnoki szintjének emelése az elvégzendő feladatok körének bővülésével függ össze.

Ezenkívül szorosabb együttműködést kell létrehozni a haderőnemek között, valamint javítani kell a támogatás minden típusának minőségét és a haderőcsoportok irányításának hatékonyságát is.

Oroszország tavaly február 24-én indított háborút Ukrajna ellen. Szurovikin személyében Sojgu októberben nevezett ki egyszemélyi parancsnokot az orosz harcoló alakulatok élére.

A háború a problémamegoldás művészete

Robert C. Castel jegyzetében többek között válaszol arra a kérdésre, hogy vajon még mindig úgy látja-e a háború kimenetelét, mint az invázió első napjaiban.