Izraeli lakóházat választottak a „világ legrondább épületének”

A 12 emeletes Bat Jam-i lakóház az 1970-es években épült, dicstelen helyezését az elhanyagolt állapotának, régi stílusú redőnyeinek és a kiálló légkondicionálók köszönheti.

A Tel-Aviv déli külvárosában, Bat Jamban található épületet a Reddit felhasználói választották a „világ legrondább épületének”.

A 12 emeletes lakóépület az 1970-es években építették. Ebben az időszakban rengeteg masszív, komor megjelenésű, erkély nélküli épületet építettek Izraelben.

הבניין הזה זכה ברשת חברתית בתואר הכי מכוער בעולם, צולם ע”י רחפן בבת ים

הבניין הזה זכה ברשת חברתית אמריקאית רדיט בתואר המכוער ביותר בעולם צולם בבת ים. הבנין הזה ניצב בכניסה הצפונית של בת ים (ככר המצבה) והוא חלק מקומפלקס עצום שכולל מימינו אולם אירועים ובמינוס 1 קומת מסחר. נבנה בשנות ה70, וכמובן שיש מיליון בניינים פי אלף מכוערים ממנו, אפילו באותה עיר.

Sok internetező megjegyezte, hogy a Bat Jam-i lakóház mennyire hasonlít a volt Szovjetunió országaiban található szovjet-típusú lakótömbök stílusához.

Az izraeli internetezők megpróbálták megvédeni az épületet, azt állítva, hogy vannak ennél rondább házak is a világon.

Mások pedig arra mutattak rá, hogy egy lakás ebben az épületben milliókba kerülhet, mivel Bat Jam közel van Tel-Avivhoz, amely a világ egyik legdrágább városa.

Már nem Tel-Aviv a világ legdrágább városa

Tel-Aviv a héten elvesztette a „világ legdrágább városa” címet, már „csak” a harmadik. Na de kik előzték meg?