Hiába derült ki, hogy a magát zsidónak álcázó férj tényleg zsidó volt

A muszlimként nevelt férfitól ennek ellenére elvált ultraortodox felesége.

A tel-avivi rabbinátus sikeresen felmentett egy ultraortodox nőt a házasságából, amelyet egy muszlim férfival kötött, aki ultraortodox zsidónak adta ki magát, mielőtt feleségül vette – jelentette be vasárnap a rabbinátus.

A fiatal nő, aki a New York-i szíriai zsidó közösséghez tartozott, 2021 végén ment férjhez egy férfihoz, aki Brooklynban jesivába járt.

A férfi rokonai nem vettek részt az esküvőn, és az esküvői ünnepségek alatt a nő megtalálta új férje útlevelét, amelyből kiderült számára, hogy a férfit nem Eliyahnak hívják, ahogy azt a férfi mondta neki – a neve Ali, és libanoni muszlim férfi.

A felfedezést követően a nő elhagyta férjét, és Izraelbe repült. Ali ezután a New York-i rabbinikus bírósághoz fordult, és áttért a judaizmusra, mielőtt maga is Izraelbe repült, hogy megkeresse feleségét.

Ali azt állította, hogy beszélt az anyai nagymamájával, aki elmondta neki, hogy az édesanyja egy Sarah Dwick nevű zsidó nő volt, aki elszökött a családjától, és hozzáment egy muszlim férfihoz, ami azt jelenti, hogy a zsidó törvények szerint Ali zsidó volt. Egy genetikai vizsgálat azt is kimutatta, hogy zsidó DNS-sel rendelkezik.

A nő családja bemutatta a tel-avivi rabbinikus bíróságnak az Egyesült Államokban élő rabbik levelét, amelyben azt állították, hogy Ali az esküvő idején teljesen muszlim volt, és azt kérték, hogy a bíróság nyilvánítsa semmisnek a házasságot, de a férfi azt mondta, hogy az esküvő idején már az édesanyjától és a nagymamájától is hallotta, hogy zsidó.

A kérdés megoldása érdekében a rabbinikus bíróság a bonyolult ügyekre szakosodott Zevdia Cohen rabbit hívta segítségül. Hogy eldöntse, van-e esély arra, hogy Ali zsidó, vagy sem, a pár jelenlétében felhívta Ali nagymamáját. A nő elmondta neki, hogy bár muszlimként nőtt fel, az édesanyja valójában zsidó volt.

Cohen közölte a családdal, hogy mivel van rá esély, hogy Ali zsidó, a házasság felbontásához get-et (elbocsájtó levelet a férjtől) kell kérni, és parancsot adtak ki, hogy Ali ne hagyja el az országot.

A rabbinikus bíróság többszöri próbálkozás után végül sikerült megszerezni a nőnek a getet, és Ali elhagyhatta Izraelt.

Zsidónak álcázta magát a libanoni férfi, aki elvett egy szefárd lányt feleségül

Megtévesztés és árulás a texasi zsidó közösségben.