Tálib vezetők már válaszoltak is Harry hercegnek

A tálibok már reagáltak is a herceg önéletrajzi könyvére, amiben azt írja megölt 25 tálib harcost.

Egy magas rangú tálib vezető üzent Twitteren Harry hercegnek.

Anas Haqqani Harry hamarosan megjelenő memoárjának azon kijelentéseire reagált, miszerint 25 tálib harcost ölt meg, Anas Haqqani tweetelt: „Mr. Harry! Akiket megölt, nem sakkfigurák voltak, hanem emberek; családjuk volt, akik visszavárták őket.

„Az afgánok gyilkosai közül nem sokan rendelkeznek az ön tisztességével, hogy felfedjék lelkiismeretüket és bevallják háborús bűneiket”.

Harry két afganisztáni útjáról ír emlékiratában, a Spare című könyvben.

Ebben a herceg elárulja, hogy 25 harcost ölt meg, és azt mondja, hogy nem úgy gondolt rájuk, mint „emberekre”, hanem mint „sakkfigurákra”, akiket levettek a tábláról.

Az iráni határon fekvő Islam Qala város melletti ellenőrzőpontról beszélve a 32 éves Molavi Agha Gol tálib parancsnok azt mondta a Daily Mailnek, hogy szerinte Harry a feltűnést keresi. ‘Mi még mindig itt uralkodunk, de ő a nagyanyja palotájába menekült. Ő egy nagyszájú lúzer, aki megpróbálta felhívni magára a figyelmet’ – mondta Agha Gol.

„Nem is hiszem el, amit a mudzsaheddinekről mondott. Ő egy lúzer, és fél bemenni egy harci zónába. Történelmet írtunk azzal, hogy kiűztük őt és a hadseregét a hazánkból, és emiatt nagyon dühösnek kellene lennie”

– mondta a tálib parancsnok a szürreális interjúban.

„Ne higgyétek el, amit a vesztesek mondanak nektek. Sokat látom a róla szóló híreket a Facebookon, és tényleg úgy gondolom, hogy megőrült, és azonnal orvosra van szüksége” – tette hozzá.

‘Még ha el is hiszi [hogy 25 tálibot ölt meg], a mi mártír mudzsaheddinjeink a mennyben vannak, de a megszálló barátai a pokolban égnek, és nagyon remélem, hogy Helmandban voltam, amikor ő ott volt, hogy megértessem vele, milyenek az igazi sakkfigurák’.

Harry herceg: „Afganisztánban megöltem 25 tálibot”

Harry herceget katonai veteránok és parlamenti képviselők bírálták, mondván egy igazi katona nem büszkélkedik, és nem is teszi ki magát célpontnak.