Jordan Peterson nem akar „átnevelő tanfolyamon” részt venni

Jordan Peterson szerint az Ontario College of Psychologists fegyelmi eljárást javasolt, miután több mint egy tucatnyi panasz érkezett ellene, amelyek online jelentét érintik. 

„A pszichológia gyakorlása Ontarióban és számos más észak-amerikai és nyugati joghatóságban „szakmai kollégiumok” szabályozása alá tartozik – lényegében kormányzati szervezetek, amelyeknek az a feladata, hogy megvédjék a nyilvánosságot az orvosok, ügyvédek, szociális munkások, fogorvosok, gyógyszerészek, tanárok, építészek és sokan mások, köztük (és ami számomra a legfontosabb) a klinikai pszichológusok visszaéléseitől” – kezdi Peterson a National Post oldalán megjelent cikkét.

Egy ilyen szakmai kollégium jelenleg fegyelmi eljárást javasol ellene.

A világhírű szerző leírja, hogy mióta híres lett váratlanul el kezdték feljelenteni őt, jelenleg legalább egy tucat panasz van benyújtva ellene. Elsősorban Peterson online jelenlétére vonatkoznak ezek a panaszok. Ezeket a kanadai Ontario College of Psychologists vizsgálja ki, amelynek hatalmában van Peterson pszichológusi engedélyét felfüggeszteni (a professzor már 2017 óta nem praktizál, mint klinikai pszichológus).

„Bűneimért a szakmai kollégium úgynevezett szakértőinek kötelező közösségi médiakommunikációs képzésére ítéltek (bár a közösségi médiakommunikációs képzés nem tudományos és pláne nem klinikai szakterület).

Ezt a saját költségemen kell elvégeznem (néhány száz dollár óránként) és olyan hosszú ideig, amelyet csak azok határoznak meg, akik átképeznek engem, és ebből hasznot húznak. Hogyan fogják ezt meghatározni? Amikor ezek az átképzők – ezek a szakértők – meggyőzik magukat arról, hogy megtanultam a leckét, és a jövőben megfelelően fogok viselkedni”- írja Peterson.

A panaszok között szerepelt: Justin Trudeau kritikája, Covid-lezárások kritikája, Jacinda Arden kritikája. Peterson értetlenségét fejezte ki, hogy ennek mi köze van ahhoz, hogy ő fogadhat-e betegeket vagy nem.

Az Ontario College of Psychologists azt állítja, hogy nem tudnak beszélni arról, hogy állítólag miért tesz fegyelmi lépéseket, és miért próbál közösségi médiaképzést erőltetni Jordan Petersonra.

Peterson a letiltásáról: Inkább meghalok mint hogy letöröljem a „sértő” üzenetet

„A jelenlegi körülmények között becsületbeli jelvénynek tekintem [a kitiltást]” – mondta a pszichológus.