Fokozódik az erőszak: palesztin terroristák támadtak izraeli katonákra

Az izraeli hadsereg tűzharcban megölt két palesztin fegyverest hétfőre virradóan Ciszjordániában – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja.

A katonák azért hatoltak be éjjel a Dzsenintől északra található Dan palesztin faluba, hogy leromboljanak két házat, amelyekben a hadsereg gyanúja szerint palesztin terroristák rejtőzködtek. A feltételezések szerint ezek a fegyveresek lőtték le szeptember 14-én a ciszjordániai biztonsági kerítés Dzsalma nevű átkelőhelyénél Bar Falach őrnagyot, a Nahal izraeli elitegység parancsnokhelyettesét.

A két épület üres volt a katonák érkezésekor, megkezdték a lerombolását, de fegyveresek rájuk támadtak: lőttek és gyújtópalackokat dobtak rájuk. Tűzharc tört ki, és palesztin források szerint ebben halt meg a két palesztin: a 22 éves Muhammad Husíja és a 25 éves Fuad Abed.

A Fatah palesztin párt fegyveres szervezete, az Al-Aksza Mártírjainak Brigádja közölte, hogy Husija a tagjuk volt, és hogy Abed „kötelessége teljesítése közben halt meg, vérével védte a népét”. A palesztin egészségügyi minisztérium három súlyos sérültről is beszámolt.

Bar Falach szeptemberben Dan faluban szintén tűzpárbajban agyonlőtte a rá támadó palesztin fegyvereseket, Ahmed Abedet és Abdul Rahman Abedet, de maga is belehalt az összecsapásban szerzett sebesülésébe. Izrael rendszeresen lerombolja azoknak a palesztinoknak a házát, akik halálos terrortámadásokat követtek el.

Tavaly tavasszal a palesztin szélsőségesek terrorcselekmények sorozatát indították el izraeliek ellen, és 31 embert gyilkoltak meg A biztonsági erők terror-elhárító razziái során több, mint 150 arab szélsőséges vesztette életét.

A razziák célja a fegyveres hálózatok felszámolása, és az újabb támadások megakadályozása.

Palesztin terroristák támadtak vallásos zsidókra Ciszjordániában

Az incidens során során a biztonsági erők egy 23 éves támadót lelőttek, aki a nábluszi Rafidia kórházba szállítása után meghalt.