Erdogan szerint Ronaldót a palesztinok támogatása miatt ültették a cserepadra

A török elnök azt állította, hogy a híres portugál labdarúgót, Cristiano Ronaldót „politikai eltiltással” sújtották a 2022-es katari világbajnokság alatt a palesztinok állítólagos támogatása miatt.

A 37 éves játékos csereként lépett pályára a Marokkó elleni, Portugália által 1-0-ra elveszített vb-negyeddöntő második félidejében. A korábbi Manchester United- és Real Madrid-játékos akkor is a kispadon ült, amikor Portugália a 16 között Svájc ellen lépett pályára.

„Hiányzott nekik Ronaldo. Sajnos politikailag tiltották el”

– mondta Erdogan, aki maga is focizott fiatal korában, mielőtt politikusnak állt volna.

„Egy olyan labdarúgót, mint Ronaldo, mindössze 30 perccel a mérkőzés vége előtt pályára küldeni…” – mondta Erdogan, hozzátéve, hogy

„Ronaldo olyan valaki, aki a palesztin ügyet védi”.

Erdogan nem részletezte, mire alapozza kijelentését Cristiano Ronaldo állítólagos támogatásáról a „palesztin-ügy” iránt.

Ronaldo ugyanis soha nem nyilatkozott nyilvánosan az izraeli-palesztin konfliktusról, az interneten rendszeresen felbukkanó álhírek és hamisított fotók ellenére sem. A széles körben elterjedt történetet, miszerint Ronaldo 1,6 millió dollárt adományozott a palesztinoknak, miután elárvereztette az Aranycipőjét, még 2019-ben a futballistát képviselő sportmenedzsment cég cáfolta.

„Menj vissza Izraelbe” – folyamatosan zaklatják az izraeli riportereket Katarban

Nyugtalanító állapotokról számoltak be a foci vb-ről tudósító izraeli sportriporterek.