„Menj vissza Izraelbe” – folyamatosan zaklatják az izraeli riportereket Katarban

Az izraeli 12-es és 13-as csatorna riporterei elmondták a Jewish Newsnak, hogy nem érzik magukat szívesen látottnak Katarban.

A 13-as csatorna sportriportere, Tal Shorrer elmondta, hogy a Katarban töltött négy nap alatt több mint 50 alkalommal (!) zaklatták verbálisan, többnyire a világbajnokságról szóló tudósításai közben.

Shorrer elmondta, hogy néhány perccel azelőtt, hogy telefonon beszélt a Jewish Newsnak, egy argentin szurkoló meglökte őt, amikor meglátta a héber betűket Shorrer mikrofonján, és azt kiabálta, hogy „csecsemőket ölsz”.

„Az eddigi tapasztalatainkat leginkább úgy lehetne leírni, hogy kellemetlen. Szinte minden adásban látjuk, hogy rajongók jönnek mögöttünk palesztin zászlókkal, és azt kiabálják, hogy „szabad Palesztinát”. Azt is hallottuk, hogy gyilkosoknak neveznek minket, azt mondják, hogy nem látnak minket szívesen itt, és hogy a mikrofonunk vörös a vértől” – mondta Shorrer, utalva a 13-as csatorna piros mikrofonjára.

Jotam Confino on Twitter: „Israeli correspondent Ohad Hemo from @N12News harassed by Palestinian fans during a live broadcast pic.twitter.com/sfZcYQrKEP / Twitter”

Israeli correspondent Ohad Hemo from @N12News harassed by Palestinian fans during a live broadcast pic.twitter.com/sfZcYQrKEP

Shorrer elmondta, hogy csapatát leginkább arab nyelvű szurkolók zaklatják.

Ohad Hemo, a 12-es csatorna arab ügyekkel foglalkozó riportere, aki szintén a katari világbajnokságról tudósít, hasonló tapasztalatokat írt le, és a Jewish Newsnak elmondta, hogy nem érzi magát szívesen látottnak, és őt is zaklatják, főként arab országokból származó szurkolók.

„Három nappal ezelőtt vitába keveredtem egy libanoni szurkolóval, amit lefilmeztek, és vírusként terjedt el. Ők valamiféle kulturális hősökké váltak.

Azóta az arab országokból érkező rajongók megpróbálják lemásolni ezt az esetet, amikor felismernek”

– mondta Hemo.

StandWithUs on Twitter: „Yallah Yallah, Israeli Out” Israeli journalists continue to be harassed in Qataras they cover the World Cup.#WorldCup #Qatar2022 pic.twitter.com/REDT4QheOT / Twitter”

Yallah Yallah, Israeli Out” Israeli journalists continue to be harassed in Qataras they cover the World Cup.#WorldCup #Qatar2022 pic.twitter.com/REDT4QheOT

Bár Hemo elmondta, hogy nem zaklatták a helyi katariak, akik általában „barátságosak”, legalább egy nagyon kellemetlen élménye volt egy szaúd-arábiai rajongóval, aki meglökte őt, és azt mondta neki, hogy „ez nem a te helyed, menj vissza (Izraelbe)”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Botrány: Katar megszegte a zsidó szervezeteknek korábban tett ígéreteit

Katar mégsem engedélyezi a főtt kóser ételeket és a zsidók nyilvános imádkozását a világbajnokság ideje alatt.