Holokauszt-túlélők unokájának hazudta magát a republikánus képviselő

„A megválasztott képviselő korábban azt állította, hogy holokauszt-túlélők unokája, de az újságírók leleplezték, hogy nagyszülei nem Európából menekültek, hanem Brazíliából érkeztek.

George Santos megválasztott amerikai kongresszusi képviselő a The New York Postnak adott hétfői interjújában elismerte, hogy hazudott több, a múltjára vonatkozó állítással kapcsolatban, többek között arról, hogy zsidó.

„Soha nem állítottam, hogy zsidó vagyok”

– mondta Santos az interjúban.

„Katolikus vagyok. Mivel megtudtam, hogy az anyai családom zsidó származású, azt mondtam, hogy „zsidós vagyok”.

Bár korábban azt állította, hogy holokauszt-túlélők unokája, többek között azt mondta az i24NEWS-nek, hogy brazil és angolai gyökerekkel rendelkező zsidó, újságírók leleplezték, hogy nagyszülei nem Európából menekültek, hanem Brazíliából érkeztek.

A leendő republikánus képviselő azt is állította, hogy a New York-i Baruch College-ban tanult, de az iskola közölte, hogy nincs nyilvántartásuk a beiratkozásáról. Ezt a hazugságot az interjúban beismerte.

„Zavarban vagyok és sajnálom, hogy megszépítettem az önéletrajzomat”

– mondta.

„Ezt beismerem… Az életben hülyeségeket csinálunk”.

Santos emellett

„soha nem dolgozott közvetlenül” a Goldman Sachsnak és a Citigroupnak,

amelyek mindketten tagadták korábbi állításait, miszerint náluk dolgozott volna.

Más állításai között, amelyekkel tisztázta magát, szerepelt az is, hogy több mint egy tucat ingatlan tulajdonosa, miközben elismeri, hogy egy sincs a tulajdonában.

„Nem vagyok bűnöző. Ez az ellentmondás „nem fog eltántorítani attól, hogy jó törvényhozói sikereket érjek el. Hatékony leszek. Jó leszek”

– mondta Santos.

Santos egyike volt a novemberi félidős választásokon a New York-i Republikánus Párt számára három fontos képviselőházi helycserének.

Holokauszt-túlélők leszármazottjának állította be magát az amerikai politikus

Úgy tűnik, Santos nem zsidó – és hazudott arról, hogy családja a háború alatti üldöztetés elől menekült.