Az izraeli légierő is földre parancsolja a legmodernebb F-35-öseit

Miután két héttel ezelőtt lezuhant egy amerikai F-35 B vadászrepülőgép, az izraeli légierő úgy döntött, hogy további intézkedésig a földre parancsolja a saját F-35-öseit.

Az IDF vasárnap úgy döntött, hogy az Izraeli Légierő F-35I Adir flottájához tartozó 11 repülőgépet nem engedi repülni, a két héttel ezelőtt Texasban lezuhant amerikai F-35B vadászgép miatt.

A texasi baleset:

Arthur Morgan on Twitter: „the crash of the #US $ 200 million F-35 Lightning II fighter at Fort Worth Air Force Base in #Texas. pic.twitter.com/T207LU9XUX / Twitter”

the crash of the #US $ 200 million F-35 Lightning II fighter at Fort Worth Air Force Base in #Texas. pic.twitter.com/T207LU9XUX

Az intézkedést az amerikaiak javasolták az IAF-nek. A balesetet követő vizsgálatok azt mutatják, hogy minden egyes gépnek külön vizsgálatra van szüksége, hogy ki tudják zárni a további meghibásodások lehetőségét.

Az IAF tanulmányozni fogja a vizsgálat eredményeit, és javaslatot fog tenni arra, hogy a legbiztonságosabb módon hogyan lehet a gépeket újra visszahelyezni a szolgálatba.

Hiába a vadonatúj F-35-ösök, Izrael továbbra is számít a régebbi gépeire

A légierő volt parancsnoka beszélt arról, hogy az újabb és régebbi vadászgépek miként tudnának együttműködni egy Irán elleni támadás során.