Halálra ítéltetné az apját megvádoló államügyészeket Netanjahu fia

Jair Netanjahu arra utalt, hogy hazaárulásért bíróság elé kell állítani, és ha bűnösnek találják, halálra kell ítélni az államügyészeket, akik részt vettek abban a döntésben, hogy apját megvesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel vádolják meg.

Az ifjabb Netanjahu a megjegyzést a jobboldali Galei Jiszráél csatorna egyik beszélgetős műsorában tette.

„Itt egy rosszindulatú államcsíny történt”

– mondta Jair Netanjahu az apja elleni vádemelésről szóló döntésről.

„Tudták, hogy egy ártatlan embert állítanak [a vádlottak padjára], aki történetesen az izraeli nép által megválasztott miniszterelnök. Ez azt jelenti, hogy érvénytelenítettek egy demokratikus választást, amelyen a nép döntött. Ezt nevezik hazaárulásnak. És mindenkit megkérünk, hogy nézzen utána a törvénynek, és nézze meg, mi a büntetése a hazaárulásnak. Én csak annyit mondok, hogy nem börtönbüntetés.”

Izraelben a hazaárulás büntetése halál.

Jair Netanjahu köztudottan rendkívül nagy befolyással bír apja politikájára és politikai döntéseire. Jair kemény irányvonalát a jogállamisággal szemben egyre inkább átvette apja, mintha fia példáját követné. A Likud egyes tagjai egy évvel ezelőtt úgy nyilatkoztak, hogy nem véletlen, hogy a miniszterelnök Jair befolyásának növekedése óta kezdte rendszeresen és nyilvánosan támadni a jogi intézményeket.

Jair Netanjahu nemrégiben elvesztett egy rágalmazási pert, amelyet egy volt újságíró indított ellene, akit az ifjabb Netanjahu az apja ellen az államügyészséggel együttműködő besúgónak nevezett.

Netanjahu fia a nácizmushoz hasonlította a kibuc mozgalmat

Jair Netanjahu nem először tesz megbotránkoztató kijelentéseket a nyilvánosság előtt,